Stumme hunde gør ikke

af Holger Skov Særkjær
Lagt på d. 05/07-03



Denne artikel er baseret på en ældre fra 1931, ugivet i Grace and Truth. Den går ud fra Es 56:10-11, hvor der står: ” Hans vægtere er blinde, alle er de uden erkendelse, alle er stumme hunde, som ikke kan gø. De ligger og drømmer, elsker at døse.”

”Ja, de er hunde, grådige sjæle, som ikke ved, hvad det vil sige at advare, når fjenden kommer for at røve. De er hyrder, som ikke gør deres pligt. De vender sig alle hver sin vej til deres egen vinding. De bekender, at de tror, men er stumme, når der gælder at advare mod den liberale, moderne tro, der vinder frem mange steder.”

Hvad forventer Gud af en hyrde? Vi læser det i Es 62:6: ”På dine mure, Jerusalem, sætter jeg vægtere; de skal aldrig være stille, hverken om dagen eller om natten. I, som minder Herren, und jer ingen ro! Israels åndelige ledere.”

Og i Ez 3:17-21: ”Menneskesøn! jeg har gjort dig til vægter for Israels hus. Du skal høre ord fra min mund, og så skal du advare dem fra mig. Når jeg siger til den ugudelige: ”Du skal sandelig dø!” og du ikke advarer ham eller taler til ham om at omvende sig fra sit gudløse færd, så han kan bjerge livet, da skal den gudløse dø for sin misgerning. Men hans blod vil jeg kræve af din hånd. Men hvis du advarer den ugudelige, og han ikke vender om fra sin gudløshed og sin ugudelige færd, da skal han dø for sin misgerning, men du har reddet din sjæl.

Ezekiels kald


Tre gange på tre forskellige steder taler Herren til Ezekiel om, hvad hans kald går ud på.

Således understregede og bekræftede Gud kaldet til Ezekiel. Vi bemærker særlig følgende: Som profet skal han være Herrens sendebud for at forkynde Herrens ord. Enten folket vil høre det eller ikke, skal Herrens ord lyde klart. Sml. med Jer. 1. kap.

Kaldelsen understreges ved en billedlig handling - en bogrulle, som profeten skal spise. (Ez 2:8-3:3; jfr. Åb 10:8-11.) At der var skrevet på både indersiden og ydersiden af rullen, var usædvanlig og viser, at budskabet fra Gud er fuldstændig.. Og at profeten skulle spise den viser, at budskabet samtidig skulle være en del af ham selv. Ezekiel sendes ikke til hedningefolk med et vanskeligt sprog, men derfor var opgaven ikke lettere.

Anden gang kaldes Ezekiel til at være en vægter/vagtmand, som skal kalde mennesker til omvendelse, når de går vild. (Jfr. med Ez 33:7 ff, Es 21:6 og Mika 7:4.) Det ser ud som dette blev sagt, medens folket hørte på det. Men tredje gang taler Gud til profeten, medens han er alene, om opgavens vanskeligheder, og om at han kun skal tale, når Gud vil det.

Et særtræk er, at når Gud taler til Ezekiel, bruges benævnelsen menneskesøn. I alt forekommer dette ord over 90 gange i GT. Det understreger menneskets ringhed og dets stilling som skabning overfor Gud, men også at Gud bryder sig om mennesket og taler til det gennem profeterne. (Jesu brug af navnet Menneskesønnen om sig selv har mere sin baggrund i Dan 7. Men i den betydning, at Jesus er sandt menneske, tilsvarer det også brugen i Ezek.)

Det er altså af største betydning, at vi ikke har ”stumme hunde” som vægtere, thi Gud tager en vægtergerning meget alvorligt. Og vi bør forlange, at vore vægtere ”gør”, når fjenden angriber, så vi kan være vågne overfor faren.

”Gøende hunde”


”Efter kommunismens fald er Østeuropa blevet oversvømmet af alskens sekter og kirkesamfund, som vil missionere og sprede deres vildfarelser ned over hovederne på de østeuropæiske folk.

Følgende er fra det norske tidsskriftBanner (nr. 1/2001), som utgis av Thoughts of Faith – en misjonsorganisasjon tilhørende Evangelical Lutheran Synod. I den skriver Vyacheslav Horpynchuk, biskop i Den ukrainske lutherske Kirke, en meget alvorlig artikkel, der han tar opp det store problemet som ikke minst den liberale teologien utgjør. Ettersom vi anser innholdet i artikkelen for å være så viktig, gjengir vi en større del av den her:

Det tidligere Sovjetunionen, den tidligere slavedriveren av mange nasjoner, var et land som eksisterte under forutsetningen av, at det ikke fantes noen gud. I 70 år utstod utallige troende hån og diskriminering fra myndighetene sin side. Ja, det var egentlig mye verre enn det. Disse trofaste menn, kvinner og barn ble forfulgt. På grunn av sin tro på Kristus ble de angitt og deportert, arrestert og ført i eksil, fengslet, torturert og drept. Men på tross av Satans og hans tilhengere, Lenins og Stalins kraftigste anstrengelser, klarte de ikke å utrydde kristendommen fra det tidligere Sovjetunionen.

Etter hvert begynte dette onde imperiet å slå sprekker og falle sammen, og i 1991 gikk det fullstendig i oppløsning. Mange lande og millioner av mennesker ble plutselig befridd fra år med fysisk og åndelig slaveri. I et forsøk på å fylle det åndelige tomrom som fulgte etter kommunismens fall, strømmet mange kirker og religiøse grupper inn i disse frigjorte landene. Dessverre forkynte mange av disse gruppene et budskap, som var gjennomgående bedervet av liberale lærer, og som praktisk talt fornektet det sanne evangeliet om frelse av nåde alene ved troen på Kristus, vår Frelser.

Heldigvis er liberale lutheranere i ferd med å miste sin innflytelse i Øst- og Sentral-Europa. Det er ikke så merkelig at så skjer. Ukrainere og hviterussere, som lenge har vært ofre for undertrykkelse, innser at disse grove liberale oppfatningene ikke er veien til frelse, men bare fører til fordømmelse. Hvorfor skulle noe tenkende menneske ville bytte ateismens falskhet med liberalismens løgner? Liberale kirker som forkynner, at hor ikke er så farlig og som oppmuntrer til homoseksualitet eller mord på uskyldige, ufødte barn, kan ikke aksepteres av sanne troende. De troende i disse landene hungrer i stedet etter Guds sanne ord, kunnskapen om at vi alle er syndere, men mest av alt etter syndenes tilgivelse og den evige frelse gjennom Jesus Kristus.

Gjennom de velsignelser, som Herren har skjenket arbeidet til Den ukrainske lutherske kirken, har mange sjeler blitt frelst. Det betyr imidlertid ikke, at Den ukrainske lutherske kirken kan hvile på det den har gjort til nå. Liberalismens trusler er fortsatt tilstede og nærmer seg grensene våre. Liberalismen er en fristende filosofi, særskilt for de sårbare, de selvopptatte og de korrupte, fordi den oppmuntrer til og rettferdiggjør synd.

Liberalismen springer fram av menneskets syndige sinn, og derfor er den som et hus bygd på sand. Som Herren sier: Den som hører disse mine ord og gjør etter dem, han blir lik en klok mann, som bygde huset sitt på fjell. Regnet skylte ned, elvene flommet, og vindene blåste og slo mot huset. Men det falt ikke, for det hadde sin grunnvoll på fjell. Men den som hører disse mine ord og ikke gjør etter dem, han blir lik en uforstandig mann, som bygde huset sitt på sand. Regnet skylte ned, elvene flommet, og vindene blåste og slo mot huset. Da falt det, og fallet var stort (Matt 7,24-27) Citat slut.

Den person, der skrev denne artikel, er ikke en ”stum hund”. Han advarer og oplyser og siger, at et hus bygget på sand ikke kan blive stående, når der kommer modgang. For mange gælder det, at når ”huset” begynder at hælde, sætter de ”stivere” til, for at det skal blive stående. Jeg mener dermed ubibelske lærdomme, som nok læres i Jesu navn men ikke i Bibelens sandhed.

Fjenden udvider sit territorium


Fordi vore ”hunde” er tavse, udvider fjenden sit territorium. Som vi også ser i en artikel bragt i Daily Telegrafh 8.febr. 2003, hvor vi læser, at England sigter på at få vedtaget en lov, der forbyder al kristen udsendelse gennem medierne, selvom 71 % af befolkningen betegner sig selv som kristne.

Endvidere er alle former for guddommelighed blevet fjernet i en nylig fremlagt artikel om ”Europas værdier og menneskets frihed og rettigheder”. Denne beslutning om at holde Gud ude af forfatningen blev truffet bag lukkede døre af en ikke folkevalgt gruppe på 13 personer og var baseret på et stykke papir med titlen: ”Lad os holde Gud ude af dette”. Forslagsstilleren var socialisten Joseph Borrel Fontelles. Den almægtige Gud regnes lig med Zeus og Minerva.

Hvordan kan det komme så vidt? Fordi vi har for mange ”stumme hunde”, der ikke advarer imod farerne. Og fordi mange støtter disse stumme hyrder ved at tolerer deres ”stumhed” og ikke advarer mod sådanne ”hyrder”.

Er det da enhver kristens pligt ikke at være ”stum”, når en hyrde ikke følger Bibelens linje og forkynder sandheden og advarer mod diverse farer? Ja, ganske afgjort! Men fordi så mange kristne ”sover” og blot følger viljesløst med, tier vægterne, som skulle advare mod vildfarelser.

Et godt eksempel på vildfarelse er Benny Hinn


Pastor Chambers oplyser og advarer. Han siger rent ud, at Benny Hinn praktiserer en kombination af New Age, sort magi og shamanisme. Og at pavekirken er den falske profet, der er omtalt i Åb. 13.kap.

Altså må vi forstå, at Hinn baner vej for antikrist, så han globalt kan fremme sin religion og bane vej for den nye verdensorden, der vil komme med en enhedsreligion, som gerne ser vi følger de ”stumme hunde” med Benny Hinn og paven som frontfigurer, der dårer folk til at følge efter sig. Gud venter, at hans folk årvågent ser, hvad der sker, og advarer de dåragtige om faren ved at lytte til ”stumme hunde” eller direkte vildledere som for eks. Benny Hinn.

Støtter du Benny Hinn? Har du nogle af hans bøger på din boghylde? Går du med til hans møder, når det er muligt? Hvis noget af dette er tilfældet, støtter du en ”stum hund”. Og da burde du ryste af skræk, thi holder du dig til de ”stumme hunde” er du under Guds vrede.

Du har måske ikke sat dig ind i, hvad Hinn lærer? Men derfor er du alligevel uden undskyldning, fordi du ikke lytter til dem, der grundig har sat sig ind i, hvad han siger og gør.

Benny Hinn fører dig ind i en forvirret verden. Selv er han oplært af en falskner, der foregav at være en karismatisk person. Jeg taler om Kathryn Kuhlmann, som var et redskab for Den katolske Kirke til at fange store skarer og lede dem ind i det katolske bedrag.

Benny Hinn er en åndelig svindler. Han taler ofte om en ”ny salvelse”, som han fik, da ”Herren” i 1997 sagde til ham: ”Du vil blive ledt dybere ind i et niveau. Vær rede!” (Benny Hinn, Honolulu Crusade, 28. februar 1997.

Men der er kun tale om en ny salvelse med gammel gnosticisme, der nærmer sig en farlig type af charmerende katolsk tilbedelse af afguder. Bag denne ny bølge står Benny Hinn, Kenneth Copeland Rod Parsley, Joyce Meyers and Rodney Howard-Browne, som viderefører Kathryn Kuhlmann og William Branhams lære. En djævelsk lære, som anviser den lige vej til helvede.

Hinn sagde til Larry King (CNN): ”Se, Gud har givet os mange kilder til helbredelse…” Og han omtaler Lourdes og Fatima. Læg mærke til, at disse to steder er stærk knyttet til den katolske kirke, hvilket bekræfter, at Hinn er nært knyttet til et bedrag, der førtes frem ved Kathryn Kuhlmann. Og han siger: ”Der vil ske noget herligt i USA. Gud vil sparke Djævelen ud herfra. Jeg profeterer det, jeg taler ikke blot om det…. ” Honolulu Blaisdale Crusade Jan.21, 1999.)

I Denver-korstoget var det som Hinn optrådte som en anden person under indflydelse af en ”ny salvelse”. Hans stemme ændrede sig og blev meget grov. (Typisk, når nogen taler under dæmonisk indflydelse.) I denne situation sagde Hinn gurglende: Ild, ild, ild! Og hans stemme gik over i en endnu værre gurglen. Hvorefter han stadig gurglende bød de dæmoniske ånder om at gå.

Ved en lejlighed sagde Hinn: SO, IM BENNY JEHOVAH! (Spiritual Warfare Seminar, May 2 1990). Derved ophøjede han sig til at være Gud lig.

Og ved en anden lejlighed sagde han: ”We are little gods and even part of God with all the power of God; and we are little messiahs, everything that Jesus ever was. (The Berean Call, 1992 Media Spotlight Special Report, Feb 94) [”Vi er små guder og (har) endog del i Guds kraft, og vi er små messiaser. Vi er alt det, Jesus nogensinde var.”]

It was William Branham who thought of himself, But when the Angel of the Lord moves down, it becomes then a Voice of God to you...But I am Gods Voice to you... Now, see, I can say nothing in myself. But what He shows me (William Branham, Footprints On The Sands Of Time, p. 214) Hinn like Branham said in Denver Under this anointing the words I speak cannot fall to the ground, under this anointing everything I say happens. This means what he says are the very words of God even if they are not from the Scripture.You wonder how can anyone be so confident of this?

Ifølge det væld af oplysninger, der foreligger af Benny Hinn om ham selv, kan vi ikke undgå at komme til den konklusion, at han er en løgner og en dygtig shaman. (En shaman arbejder med okkulte kræfter.)

Jeg er nødt til at bringe disse oplysninger, fordi Hinn fører mange vild med sin lære og sine løgne. Jeg ligger inde med en mængde materiale der viser, at Hinn er en fidusmager. Og det er endog mildt sagt.

A Greater Level Has Come!! Benny Hinn may be one of the most powerful shamans in this period of time! He may be fulfilling the stack of faggotts concept of the Led Zeppelin Rock group; their demonic Guiding Spirit told them they were to be the Four Sticks that are set on fire until the great logs, the masses of mankind, are set on fire by the deeply Black Magick Satanic teachings contained within their songs. [Fallen Angel: The Untold Story of Jimmy Page and Led Zeppelin, by Tom Friend, p. 256]

Hinn er en mester i få folk til at falde bagover. Dette fænomen er 100 % satanisk, som også shamaner kan udføre.

Benny Hinn And The Catholic Mass

The Mass as celebrated in Catholic churches is a blasphemous event. As we explain in the video Catholicism: White Sepulcher Christianity, the Mass is really a very powerful Witchcraft ceremony in the White Magic tradition. During the 7th Century, Black Magick practitioners became aware that the Catholic Church had created in the Mass a very powerful Luciferian ritual, equaling their infamous Black Magick rituals. As soon as the Catholic Church became aware that the Black Magick witches knew the truth of the Mass, the Vatican began their Inquisition under Pope Theodorus (642-649) and began killing heretics. [The Magic of Obelisks, by Peter Thompkins, p. 55]

As former Black Magick Illuminist, Cisco Wheeler, warns, the Mass also opens up a literal spiritual channel between this dimension and the paranormal. Demons flow through this channel into the priest and then be blessed into the people in much the same manner in which Benny Hinn blesses people through pointing his finger at them and shouting Fire or some other such word. Rock stars swing their hands toward the audience and literally fling demons into the audience where they can possess the people who voluntarily decided to attend the event. The Roman Catholic Church gains immense power over her adherence through the daily Mass, as the people are constantly demonized.

Former Satanist, Doc Marquis, told me strongly that the Satanic power inherent in the Mass can only be realized when the priest says it in Latin! If the Mass is said in any other language, it loses much of its Luciferian power! Thus, the Catholic Church assumed greater occult power when they began saying the Mass in Latin in 600 A.D. [Secrets of Romanism, by Joseph Zacchello, p. 210] This means that, approximately 42 years after the Mass began to be said in Latin, the bloody Inquisition began, not ending until 70,000,000 people died! That should tell you of the power of the Mass in Latin.

Nothing moved the reformers to resist the Pope and the doctrines of Catholicism more than this false teaching. The Mass proposes the constant death of Jesus Christ over and over, in complete rebellion against strong Scripture. Listen carefully to the Biblical prohibition against crucifying Jesus again and again, and see how such a practice actually forbids a believer to come to eternal salvation!

Folks, this is exactly what the Mass does -- it nails upon the cross the Son of God afresh, bringing him to daily contempt, shame, and public disgrace. As long as a person participates in the Mass, they cannot be saved from their sins. By creating the Mass, Satan has just doomed entire generations of Roman Catholic adherents to Hell! What did Jesus warn about false prophets, whom He called Blind Shepherds?

Let them alone and disregard them; they are blind guides and teachers. And if a blind man leads a blind man, both will fall into a ditch. [Matthew 15:14, Ibid.]

The Strongs Concordance word for ditch is bothunos, which may also be translated pit, leading Bible scholars to realize Jesus is speaking here of the Pit of the Abyss, or Hell. In other words, Jesus is lamenting that blind religious leaders are leading their deceived followers into Hell!

The Mass is also a fetish practice that reduces a Believer to a God-eating cannibal. The whole concept is sub-human and represents a religious descent in to the same gory superstition invented by the Satanic Babylonian priests [The Two Babylons: Papal Worship Proved To Be Worship of Nimrod and His Wife, by Rev. Alexander Hislop, p. 156]. If the body and blood of Jesus must be offered by Him as a constant death, then His resurrection is reduced to a helpless idea and the ascended Mary becomes the bridge to their unsure future. Even purgatory is needed because of the weakened Messiah who is still being baptized in His daily death. It is a confusing and unbiblical picture.

Apparently, Benny Hinn loves this confusion. Let me quote an experience that occurred on the Paul Crouch (TBN) television show as Benny Hinn describes his belief in Transubstantiation, that Catholic doctrine which holds that the grape juice or wine turns into His real blood and the bread actually turns into His body. Without this human sacrifice, Catholicism could not be a practice of White Magic Witchcraft! [Catholicism: White Sepulcher Christianity Video]

On national television, Hinn recently shared an experience which should raise a red flag in the minds of all thinking Christians. In the course of describing a Catholic communion service in Amarillo in which he took part, he stated that he suddenly felt numb, then felt someone step in front of him. The sensation become so real that he then reached out and touched a robe which had a silky feeling, a beautiful softness to the robe.... The next thing I was feeling was actually the form of a body, the shape of a body. And my body... went totally numb.... And God really gave me a revelation that night, that when we partake communion,its not just communion, Paul [Crouch]. We are partaking Christ Jesus himself. He did not say, Take, eat, this represents my body. He said, This is my body, broken for you... When you partake communion, youre partaking Christ, and that heals your body. When you partake Jesus how can you stay weak? sick? And so tonight, as we partake communion, were not partaking bread. Were partaking what He said we would be partaking of: This is my body. [Confusing World Of Benny Hinn, 0. Richard Fisher and M. Kurt Goedelinan,pp. 132-133, quoting Praise The Lord Show, Trinity Broadcasting Network, December 27, 1994.)

Once again, we see fresh evidence that Benny Hinn is getting his revelations from demonic beings manifesting themselves to him. Hinn said he felt a real body, which had a silky feeling like being clothed in a robe. Satanists and some New Agers have this type of physical manifestation all the time.

Benny Hinn arbejder for at indføre dæmoners lære og mindske Bibelens sandhed, at Jesu gerning på korset blev fuldbragt. At hans blod havde sonet verdens synd. Og at døren til frelse er åbent for dem, der vil tage imod den.

Hinn får sin kraft gennem okkultismen


Ved at arbejde så tæt sammen med den katolske kirke viser Hinn yderligere, hvem han er. Og hans mysticisme kan kun beskrives som dæmonisk. Han har tilsyneladende en forfærdelig kontrol over folks sínd og er et godt billede på, hvad antikrist formår, når han kommer i Satans kraft.

...the televangelist-faith healer has a well-documented reputation for fabrications, embellishments, truth-twisting, exaggerations and misstatements. Following up his stories usually leads to a series of hyped-up claims that cannot stand the light of truth. Hinn has misrepresented everything from his three conversion stories to his fathers political career, his boyhood stutter and a plane crash in which he said he escaped without even a scratch. (The lnkhorn, August 1995, p. 13.)

Hinn har et stort problem. I sin bog Welcome Holy Spirit fortæller han, at han var inviteret til et katolsk hospital, medens han prædikede i Ontario, Canada, indbudt til Elim Pentecostal Tabernacle. Han skriver i sin bog: ”Kapellet var fyldt med kronisk syge, der lå i senge eller sad i kørestol og var tilset af sygeplejersker og læger.” Hinn tog kontrol over rummet og med salveolie bad han og de katolske præster for de tilstedeværende. Hinn beskriver, at hospitalet bagefter så ud, som hvis et jordskælv havde ramt stedet, og alle var under Åndens indflydelse. (Welcome Holy Spirit, Benny Hinn, p.231 og 235.)

Det er en fascinerende beretning men rent opspind. Samme hospital benægtede for nylig, at noget sådan skulle være sket der. (Quarterly Journalpå hospitalet, Personal Freedom Outreach, July-Sept, 1995.)

Det er tydeligt, at Hinn er en katolsk karismatiker med okkulte evner. Det må vække bekymring, eftersom han tiltrækker så store skarer, binder dem ind i løgnens kraft og får tusinder til at juble, når han udfører sine tricks.

Tænk alvorlig over din egen situation


Desværre passer beskrivelsen af Guds vægtere i Esajas med mange af vore ledere i dag. Derfor er vi nødt til at advare mod den modernistiske religions bølge, der skyller hen over os. Vi skal advare om, at mange prædikanter ikke holder sig til Bibelen men forkynder ”et anderledes evangelium”.

Vore midler må ikke bruges til at sprede falsk lære. Vi læser i 2.Joh. 9-11: ”Hver den, som begår overtrædelser, og som ikke bliver i Kristi lære, har ikke Gud…Hvis nogen kommer til jer og ikke fører denne lære, ham skal I hverken tage imod i jeres hus eller hilse velkommen. Thi den, der hilser ham velkommen, bliver delagtig i hans onde gerninger.”

Der er ingen overbærenhed hos Gud mod dem, der er ”stumme hunde” eller som fører falsk lære. Mange ender i helvede af den grund. Og lytter du til sådanne, kan det også let gå galt for dig.

Tænk alvorlig over, hvorvidt din leder er en ”stum hund”, der fortier sandheden. Vælg at lytte til årvågne vægtere, thi det har evigheds betydning, hvem du lytter til. Vælg af hele hjertet sandhedens vej. Derved bliver din glæde større og større og denne glæde kan ingen tage fra dig. Og der er ingen sandhed udenom Jesus Kristus.


Debat: Stumme hunde gør ikke

Skriv kommentar

Navn*
E-mail* (vises ikke)
Kommentar*

Emne: Frafald generelt

Information & kontakt

Kontakt

Skriv til Tagryggen, på mail:

Ophavsret

Alle artikler på Tagryggen.dk, stilles til rådighed for visning og læsning.
Det er tilladt at udskrive og distribuere artiklerne, også digitalt, når blot det er til eget brug. Men digital kopiering af hele artikler til visning på andre sites er ikke tilladt.
Citater må gerne kopieres og bruges digitalt, når blot der linkes til omtalte artikel på Tagryggens hjemmeside.

Læs om ophavsretsloven hos Statens Retsinformation