Todd Bentley

af Kim Andersen
Lagt på d. 12/09-08


Udskriv
Oversigt


Jeg tror ikke der findes den historiker, der har tal på alle de åndsudgydelser som verden påståeligt har set, siden Helligånden på pinsedagen blev udgydt over alt kød (Apg. 2:17). Alle de efterfølgende udgydelser, er en hånlig latterliggørelse af den sande åndsudgydelse. Én ting er at Gud arbejder i mennesker og føjer dem til Hans familie. Noget andet er at kalde det en åndsudgydelse. Med mindre der som i Florida / Lakeland udgydelsen er tale om en anden ånd end Guds Hellige Ånd.

Jeg fandt Todd Bentleys udtalelser og lære så vanvittig langt ude, at jeg egentlig ikke mente det var nødvendigt at skrive om ham. Men jeg erfarer at det ikke hindrer folk i at forlade den sunde lære, for at række ud efter ”den forbudte frugt”. Folk, også fra min omgangskreds, er opslugt af Bentleys manifestationer, og mener at det er et Guds værk som de må have del af.

Det er lige så svært at advare i dag, som det var på Israels tid. Det er praktisk talt umuligt at tale med folk, for de beder ganske enkelt en om at holde mund. Folket vil det, de selv vil, mens de mener at sige ”ikke min vilje, men din”. Det er blevet en stor byrde på mit hjerte, og jeg er nødt til at advare, endnu engang, selvom jeg ved at min tid nok er spildt.

Jeg burde nok have været gået i gang, da de første skrev til mig om at skrive om ham, for der findes efterhånden mange døde links på nettet, med interviews med Bentley, som er forsvundet. Der er så meget vrøvl, der selv for åndelig blinde vil åbenbare at Bentley ikke er af Gud, og selv det, at Bentley har talt åbent om at han bliver ledt af engle, søger man nu at komme til livs. Det er ganske enkelt en redningsaktion, for at skjule Lakeland-udgydelsens falske ånd.

Om Todd Bentley


Jeg vil gøre dette ganske kort. Todd Bentley’s historie knuger hjertet. En elendig barndom, et liv med narko og alkohol, kriminalitet og ungdomsfængsel[1]. Senere bliver han så ”kristen” og drukner i den tredje bølge, en betegnelse for endetidens frafald - mirakel bevægelsen (se Matt. 24:24 ; 2. Tess. 2:9).

For at vise accepten af Bentley’s vækkelse, har 18 ”præster” lagt hånd på den knælende Bentley, hvoriblandt Peter Wagner, John Arnott og Rick Joyner deltog[2]. Alle tre er drivende kræfter i denne bevægelse, der mener at have autoritet til at udføre det, de kalder ”en formel apostolisk indsættelse[3].

Bentley har en hustru, Shonnah, og tre børn. Men ægteskabet er nu i fare, da det er endt med at Todd og Shonnah har udfyldt separationspapirer[4]. Årsagen er, ifølge Fresh Fire’s lederpanel, at Bentley har haft et ”usundt forhold på et følelsesmæssigt niveau, med et kvindeligt stabsmedlem.[5]

Det har forårsaget at Bentley nu er trådt af, og vil ikke deltage på kommende offentlige møder[6]. Det er ikke første gang Bentley har ”leget” med sit ægteskab. Stephen Strader, som er pastor i kirken ”ignited church”[7], der er særdeles positivt stemt over for Lakeland vækkelsen, fortæller at:

For tre år siden, gjorde han præcis det samme. Han voksede ud af sit forhold med sin kone og overførte sin hengivenhed til en anden. Det er den største frustration iblandt os. Kærnepunktet er at han rejste for meget og tog sig ikke af sin kone og familie som han skulle[8]

Et andet kedeligt vidnesbyrd er Todd’s drukkenskab. John Arnott - én af dem der lagde hånd på Bentley, og som er grundlægger og pastor i Toronto Airport Christian Fellowship, som er en forgænger for Bentley’s vækkelse - har kendt Bentley i flere år. Han fortæller bl.a. at:

Ydermere er det nu sluppet ud, at der har været nogen upassende opførsel, både med overdrevent druk og også med et kvindeligt stabsmedlem. Vær venlig ikke at gøre forhastede konklusioner eller antag det værste, men denne opførsel er forkert ind for Herren[9]

Paulus advarer Timoteus og siger i forbindelse med indsættelse af en leder igennem håndspålæggelse, som omtalt ovenfor: ”Lad ingen håndspålæggelse ske overilet, og gør dig ikke medansvarlig for andres synder; bevar dig selv ren!” (1. Tim. 5:22). Arnott beder læseren om ikke at gøre sig forhastede antagelser. Jeg antager intet her, men lader Bibelen tale for sig selv. Det, verset her siger, er at Arnott og de 17 andre præster som har lagt hænder på Bentley, er medskyldige i Bentleys synd. Fordi de i egenrådighed, uden at søge Gud, har valgt at indsætte Bentley, selvom han var umoden til tjeneste, så står de som medskyldige til ansvar for synden. Bibelen fortæller om hvordan en mand i Bentley’s tjeneste skal være, og begynder med at han skal være: ”én kvindes mand, ædruelig” (1. Tim. 3:2, se også Tit. 1:5-9 ; 1. Tim. 3:8-10). Som Stephen Strader siger, så havde Bentley allerede for tre år siden, med sit sidespring, vist sig uegnet til tjenesten, jf. 1. Tim. 3:6, 10.

Denne egenrådighed er ét af de mange beviser for, at hele bevægelsen er menneskedrevet. Den sidste menighed til at dominere kirkebilledet inden Jesus kommer igen, er Laodikea menigheden (Åb. 3:14-22), et navn der betyder ”folket regerer”. Det er om denne type menighed Jesus siger: ”Se, jeg står ved døren og banker; om nogen hører min røst og åbner døren, da vil jeg gå ind til ham” (Åb. 3:20). Jesus der er menighedens hoved (Ef. 5:23-24), er af Laodikea menigheden lukket ude. Han står udenfor og banker på, mens folket regerer - indsætter sine tjenere og arrangerer ”underholdningen”.

Mange vil anse Bentley’s opførsel, som det der sker når en Guds kriger falder. Som John Arnott tilskynder, vil mange i dag ”ikke...gøre forhastede konklusioner eller antag[e] det værste”. Derfor vil jeg gå videre og se på Hans undervisning, der sammen med denne opførsel vidner for selv den mest hengivne Bentley tilbeder, at kristendom og Bentley er to forskellige ting.

UFOer og bortførsler


Jeg vil starte med at påpege nogle af de åndelige manifestationer, som har været Bentleys vidnesbyrd i historien om hans forvandling til tjeneste. Jeg har, som mange andre, gennemset adskillige videoklip på youtube. Det er en god dokumentationskilde, til at vise aktuelle begivenheder i denne vækkelse. Jeg har til denne artikel taget disse klip, og redigeret dem så du kan se og høre netop de referencer jeg taler om.

Bentley fortæller om sin hurtige transformering til tjeneste. Gud har ikke 30-40 år som han brugte på Moses, fortæller han, til at forberede et redskab til tjeneste. Derfor placeres Bentley på et operationsbord, og kommer under kniven (motorsaven) som føres af engle, hvorefter han som en kalkun (hans egen beskrivelse) udstoppes med hvide kasser - gaver, som repræsenterer en overnaturlig overførsel af personlig karakter, åbenbaring og kundskab, som Gud har brug for at give kirken. Årsagen er at menigheden da kan gøre det, Gud har brug for at de skal gøre - fordi arbejderne er få.

Se Bentley fortælle om sin åndelige operation

Før jeg fortæller videre, håber jeg du forstår alvoren af denne fortælling, hvis den ellers er sand. Det undrer mig ikke, hvis Bentley fortæller en fantasi historie, men når han fortæller den, så lad os tage det alvorligt, og bedømme den. Bentley beskriver det, som mange andre har beskrevet i forbindelse med en UFO bortførelse. Han beskriver det bare med et Bibelsk sprog. Rumvæsenerne kalder han engle, og vi skal senere se på hans overdrevne engle tilbedelse.

Jeg vil også pointere at én af de gaver Bentley siger at have fået, er personlig karakter, eller sindelag. Jeg har gengivet Bibelens beskrivelse af en tjeners sindelag, og Bentleys druk og dobbelte ægteskabsbrud vidner om at Guds gaver, hvis ellers Bentley taler sandt, intet er værd. Gud overfører overnaturligt 30-40 års sinds-forvandling til Bentley, af den grund at Gud har brug for at Bentley og menigheden gør et bestemt stykke arbejde. Men Gud latterliggøres igennem dette vidnesbyrd, fordi Bentley’s karakter er lige så slatten som det, verden viser når den er værst. Præsenterer Bentley de åndelige frugter Bibelen fortæller om?

Jeg fortæller i artiklen om UFO’er, om nærkontakt af fjerde grad[10]. Historien om Betty og Barney Hill er ganske ”interessant”, hvor Betty f.eks. fortæller at en lang nål blev ført ind i hendes navle, og hun husker at blive fortalt, at det var en graviditetstest. Bentley fortæller at mens han lå vågen på operationsbordet, forventede han at de tog en skalpel og skar ham op. Men han hørte at de startede en motorsav, stak den i halsen på ham, og førte den hele vejen ned igennem maven, så indvoldene væltede ud af ham.

Bentleys bortførelse sker under en ”gudstjeneste”, ved at han af ”Gud” lokkes ind i en usynlig ild-søjle, en portal til ”himmelen”, hvor han desuden på et andet tidspunkt også mødte Paulus[11]. Dr. Karla Turner har undersøgt UFO bortførelses fænomenet, og fortæller bl.a. at disse rumvæsener - (Satans dæmoner og Bentleys engle) kan ændre vores opfattelse af vores omgivelser, og kontrollere hvad vi tænker og ser. De kan fremstå for os på flere måder og former. Med den fuldstændig rablende vanvittige forståelse Bentley har, af Gud og den åndelige verden, så er det ikke underligt at han oplever begivenheden som en himmelsk operation.

Bentley fortæller at Gud vil operere flere, og en tysk mand, Stefan Driess[12], fortæller på et møde hos Bentley om lignende oplevelse. Han sidder på en burgerbar, og bliver mødt af en engel, der uden at sige noget stak hånden ind i Driess’ mave, tog indvoldene ud og smed dem på gulvet, hvorefter han trådte på dem, så de blev til guld. Derefter gik englen igen, og Driess fulgte efter ham til det hotel, hvor Driess selv var logeret ind. Englen forsvandt, og Driess tog det som signal til at ”Gud” ville være alene med ham.

Driess gik ind på sit hotelværelse, hvor han blev slået bevidstløs. Timer senere vågnede han og det eneste han vidste var, at han havde været på et operationsbord, hvor nogle havde rodet rundt inde i ham.

Se Stefan Driess fortælle om sin åndelige operation

Det er lignende beskrivelse der findes om Muhammed, der som lille dreng fik åbnet sin brystkasse af to mænd i hvide klæder. De tog en sort klump ud af hans hjerte, kastede den væk og vaskede hjertet og hans krop med sne, fra et gyldent fad. Det var også en engel der var ved at klemme livet ud af Muhammed, og befalede ham at læse. Læs mere i artiklerne ”Koranen eller Bibelen?” og ”Islam, en storslået løgn”.

Tilsyneladende fik Driess også en omgang 30-40 års forvandling. Kan det være sandt, at Gud, som har set verdens ende fra verdens begyndelse, pludselig har mistet tidsfornemmelsen, og overset at Han havde bug for Bentley og Driess? Todd Bentley er 32 år gammel - hvorfor lod Gud ham ikke føde for 50 år siden? Hvad er det for en forvirret gud Bentley taler om? Er det ifølge Bibelen muligt, at få en forvandling på få minutter, der svarer til 30-40 års vandring med Gud? Paulus siger til Romerne: ”Skik jer ikke lige med denne verden, men lad jer forvandle gennem en fornyelse af jeres sind” (Romerne. 12:2), og til Efeserne: ”I skal opgive jeres tidligere levned og aflægge det gamle menneske, som fordærves ved sine bedrageriske lyster, og fornyes i jeres sinds ånd og iføre jer det nye menneske, der blev skabt i Guds lighed til at leve i den retfærdighed og fromhed, som hører sandheden til” (Ef. 4:22-24). Til Filipperne siger han at de skal: ”arbejde på jeres frelse med frygt og bæven” (Fil. 2:12) og til Korinterne og Galaterne taler han om livet som en løbebane, hvor vi ikke skal give op (1. Kor. 9:24-27 ; 1. Kor. 15:58 ; Gal. 6:7-9. Læs også gerne Peters tale, 2. Pet. 1:5-10, hvor han taler om at ”stræbe efter at gøre jeres kaldelse og udvælgelse urokkelig”.

At forvandles i det nye liv med Jesus, er en vandring hvor der ikke findes smutveje og kosmiske operationer, der kan fremme processen. Det er et dagligt valg vi må gøre, hvor vi vælger at fornægte os selv og følge Jesus - fra tanke til tanke, handling til handling. Paulus taler til Korinterne om at vokse, fra åndelige spæde børn til åndelige voksne mennesker (1. Kor. 3:1-3 ; Ef. 4:13-14). Gud byder os: ”Gør eder fri for alle de Overtrædelser, I har øvet imod mig, og skab eder et nyt Hjerte og en ny Ånd” (Ez. 18:31). Det betyder ikke at vi står alene om arbejdet, men vi må vælge konstant - og bede som David: ”skab mig, o Gud, et rent Hjerte” (Sal. 51.12). Det er ganske vidst Gud der gør værket, når Han ser vi er villige. Men Han gør det ikke igennem den perverterede operation som Bentleys gud giver.

Der er ingen tvivl om at Bentley og Driess har haft et sammenstød med dæmoniske væsener, der i kristent skin udfører det, som ufologer kalder nærkontakt af fjerde grad. Bentleys beskrivelse af oplevelsen, sammen med hans efterfølgende frugter viser, at Gud har ikke rørt ham på noget operationsbord. Bentley er fanget af løgnens magt, og hans virke, inkl. den bevægelse han er en del af, er beviseligt ikke af Guds kraft.

Bentleys engle, Satans tjenere.


Paulus advarer imod mennesker der fører forkert lære, men også imod engle, som fører vranglære. Der er ingen tvivl om at engle har haft et hverv i udbredelsen af Guds Ord (Apg. 7:53 ; Gal. 3:9 ; Åb. 1:1), men Paulus advarer imod engle, der forkynder et budskab som er anderledes end det, apostlene forkyndte (Gal. 1:8). Igennem dæmoniske lærdomme (1. Tim. 4:1-2), har verden set meget ondskab, bl.a. mormonbevægelsen og Islam, som begge er grundlagt på lærdomme fra engle.

Efter Todd er blevet opereret i himmelen, og er kommet tilbage til mødet hvorfra han blev suget op i ild-portalen, beder ”Gud” ham gå til sit hotelværelse. Her oplever han og andre der er med ham, at blive henrykt i visioner. De lå alle og rystede og råbte som - bedømt ud fra Bentleys gengivelse - lidende, som hvis de blev de stukket med knive. Bentley råbte ”ILD, DEN FORTÆRER MIG, ILD”. Hvorfor ser Bentley ikke, at ild er Guds dom? Læs 5. Mos. 32:22 ; Sal. 21:9-10 ; Es. 9:18 ; Nah. 1:6; 2. Tess. 1:8 og find selv flere. Miseren fortsatte i en time, hvorefter en engel med ben som ildsøjler, som englen fra Åb. 10:1, kom på besøg. Hele rummet blev i det naturlige, som resultat af englens ild, fyldt med røg. Tilmed gik der ild i to hotelværelser over værelset som Bentley opholdte sig i, som nedbrændte fysisk [13]. Englen fra Åb. 10 bebuder også dom. Denne engel blæser i den syvende basun, som bebuder en serie af domshandlinger fra Gud, i forbindelse med at Han tager sit retmæssigt købte skaberværk tilbage, under sit kongedømme. Kun Satan kan få dom til at ligne velsignelse og omvendt.

Se Bentley fortælle om englen der satte ild til hotelværelserne

Folk der har været i kontakt med den dæmoniske verden, og som har fremmanet dæmoner, fortæller hvordan røg og svovllugt fylder lokalet, nøjagtigt som Bentley fortæller. Det er en fuldstændig beskrivelse af dæmonisk aktivitet, og Bentley gør virkelig sit for at fremmane disse engle. På et møde påkalder han engle som skal komme med ild, og repeterer kaldet på engle 17 gange.

Se Bentleys fortælle om englen der satte ild til hotelværelserne

Ikke nok med det. I et lydklip siger Gud til Bentley:

’Todd, du må få folket til at tro på englen’. ’Hvorfor (spørger Todd)skal jeg få folk til at tro på englen? Handler det ikke om at få folk til at tro på Jesus?’ Han (Gud)sagde, ’folket tror allerede på Jesus, men kirken tror ikke på det overnaturlige’. Kirken har ikke noget problem med at tro på Jesus. Det vi ikke tror på, er det overnaturlige - vi tror ikke på engle

Lyt her:

Det er direkte antikristelig tale. Der findes ikke én engel i Bibelen, foruden Satan, som vil modtage den tilbedelse Jesus skal have. Ikke ét sted i Bibelen henledes der til tilbedelse eller tro på engle. Hvilken engel taler Bentley om? Hvem er ”englen” som Todd’s gud vil henvise de troende til? Det kan kun være Satan.

Selvom Bentley her taler om én engel, så har han flere:De seks sidste nævnes i en artikel som Bentley har skrevet om engle hære, et ca. 15 siders dokument, der fortæller om engle. Som jeg nævner i artiklens begyndelse, så er jeg stødt på flere døde links, deriblandt denne af Bentleys artikler. Der er et lille fragment på hans hjemmeside[16], men det meste er slettet. Jeg fandt et sted hvor den var blevet gemt, og kan derfor citere den[17]. Jeg vil kun gennemgå få passager fra hans artikel, deriblandt hans kvindelige engel Emma.

I artiklens begyndelse, lægger han hårdt ud, og fortæller at Gud: ”vil lade dig få et glimt ind i den overnaturlige verden igennem visioner og trancer...Det er OK at have visioner, trancer og sammenstød med engle”.

Bentley’s argument for den overdrevne fokusering på engle, er at som Jesus kunne bede Faderen om at sende 12 legioner af engle, således har vi også det antal til rådighed, hvis vi beder Faderen om dem. Vi er partnere med englene i den åndelige kamp, viser han ved at vride Åb. 12:11 som bevis - selvom verset taler om Jesu blod og Sandhedens Ord.

Ordet der kommer ud af vore munde giver faktisk styrke i kampen som foregår i himmelen, og ødelægger fjendens værk...Vi har autoritet til at forløse engle til at arbejde på vore vegne igennem bøn. Det er vigtigt at vi lærer at bede om at englene må komme...Det er vigtigt at vi forløser engle - hvis vi ikke gør det, så kan engle blive holdt ude af kampen.”.

Det er noget af en vreden lære. Tilmed bruger han her talen om at binde og løse, som Jesus taler om i Matt. 16:19. Binder og løser vi engle? - han siger endda vi har autoritet til det... Har han overhovedet accepteret bare en lille smule af hvad det er Jesus siger? Joh. 20:23 fortæller at det handler om at give og ikke give tilgivelse, og det skal sættes i sammenhæng med Matt. 18:15-18 der taler om manden der syndede. Det har intet med at løse og binde engle. Han bruger også Daniels bøn og englens 21 dages kamp med fyrsten over Persien. Han skriver:

Gud ønskede at Daniel skulle have et gennembrud den første dag han bad (Dan. 10), men det tog 21 dage på grund af en dæmonisk fyrste kaldt Persien. På samme måde er vore bønnesvar til tider forsinket i det himmelske, fordi der er en dæmon eller opgave der forhindrer os i at modtage vores åndelige gennembrud. Men, som vore bønner kommer op foran Gud’s trone som røgelse, fyldes de i en skål indtil den er fuld. Da kommer englen og forløser bønnesvaret og opfyldelsen af det løfte.

For det første hed fyrsten ikke Persien, men der står at han var fyrste over Persiens kongerige. Dernæst. Det var ikke Daniels bønner der ophobede sig så englen kunne bryde igennem. Englen siger: ”straks den første Dag du gav dit Hjerte hen til at søge indsigt og ydmyge dig for din Guds Åsyn, blev dine Ord hørt” (Dan. 10.12), og tilmed var det ikke Daniels bønner der kom englen til hjælp, men Mikael (Dan. 10:13). Bentley bøjer Ordet til at passe ind i hans forståelse og agenda.

Fordi hele Guds ord handler om helbredelse, siger han, er engle involveret i at bringe helbredelse. Engle tilbeder Gud, udfører Guds ord, de er involveret i at gøre Guds vilje, er årsag til at hvad vi binder på jorden er bundet i himlene, og omvendt. Jeg kan ikke helt få ligningen til at gå op. Vi skal løse og binde engle, men samtidig er det englene der er årsag til at det, vi løser og binder bliver sådan? Det er en ”ægget eller hønen” situation. Engle er ganske enkelt en nødvendighed for at få det åndelige liv til at fungere. Bibelen gør det klart at det er Guds Ord, som er en nødvendighed. Det var tilmed det, Jesus brugte imod Djævelen, da Han blev fristet i ørkenen: ”Mennesket skal ikke leve af brød alene, men af hvert ord, som udgår af Guds mund” (Matt. 4:4). Guds Ord er levende og selvstændigt, og Jesus brugte ikke engle, men Guds levende Ord, som var til før englene.

Bentley erstatter tilmed Åndens gaver med engles virke. Paulus fortæller i 1. Kor. 12:8 om Åndens gaver, at tale med visdom og kundskab. Men Bentley siger:

For nyligt, midt i et møde i Iowa, tog Herren med ind i en profetisk oplevelse som varede indtil 23:30 om aftenen. Jeg var ikke i stand til at prædike. Halvvejs inde i mødet, følte jeg Helligånden sige ’Tak Gud for Keruben. Tak Gud for Serafen.’ Anerkend deres tilstedeværelse i din midte. Og så snart jeg begyndte at takke Herren for disse engle, begyndte jeg at få den profetiske oplevelse.

Et andet sted skriver han om hvordan man får åbnet sin verden for engle, hvilket er igennem ganske almindelig okkult visualisering. Folk skal spørge sig selv:

Hvad sker der i himmelen lige nu når jeg tilbeder? Jeg undrer mig hvordan det ser ud. Hvem er i rummet med mig lige nu? Hvis mine øjne var åbne i ånden, hvad ville jeg se på mødet lige nu?...Hvis troende ville stille Gud disse spørgsmål, så ville mange begynde at se levende skabninger, keruber og serafer, eller vi ville begynde at opleve torden og lyn.

Et andet sted beskriver han hvordan man påkalder engle:

Du ved, når du ærer helbredelse og prædiker helbredelse, så får du helbredelse! Når du ærer frelse og prædiker frelse, så får du frelse. Vidste du det? Helligånden bekræfter ordet efterfulgt af tegn og undere. Når du ærer og taler om det overnaturlige eller du ærer og taler om engle, gæt da hvad der viser sig? Engle

Kan man få frelse ved at ære frelse? Bibelen siger ved tro alene. Må vi ære engle? Helbredelse? Der er så meget råddenskab i Bentleys lære, at ingen burde bruge et sekund på hans virke. Det er tilmed vores anstrengelser der fremkalder hele åndeverdenen. I forbindelse med at Bentley på mødet i Iowa begyndte at takke Gud for englene, skriver han:

Så snart jeg gjorde det, blev folk igennem mødet taget op i profetiske oplevelser...Set i bakspejlet, forstår jeg at det eneste der kunne få os ind i tronrummet var min bevidste beslutning om at tænke på hvordan det så ud i det himmelske på det tidspunkt i mødet. Jeg begyndte også at erkende den englelige verden. Så det ser ud til at der er noget om englehæren som bringer åndelige oplevelser.

Kan vi visualisere os ind foran Guds trone? Visualisering er en okkult praksis, som bruges flittigt af newagere og andre okkultister. Bentley siger forud for dette at:

Når jeg er opmærksompå englenes aktivitet og tjeneste, så bliver jeg mere opmærksom på det overnaturlige, og det bliver lettere at forløse miraklerne, helbredelserne og andre ting som Gud ønsker at gøre.

Ifølge Bentley har Gud altså gjort sig afhængig - både af engle, og menneskets visualisering af - og følsomhed for - den åndelige verden, for at kunne gøre det, Han vil. Det er jo vanvittig snak... Jeg vil lige gengive hvad det var for oplevelser, folket fik på mødet:

Folk på mødet så enten visioner, hørte himmelen eller lugtede, rørte, følte eller havde en slags overnaturlig oplevelse....Selv ufrelse mennesker på mødet som var involveret i transcendental meditation begyndte at se lynene fra Guds manifest i den fysiske verden. De så lyn springe på tværs af lokalet i to og en halv time. Forsamlingen begyndte at gå amok. Den profetiske overførsel varede indtil 23:30 den aften...Børn der kom ind på mødet, begyndte at se engle. Folk begyndte at råbe, ’Jeg er i en trance og Jesus kommer hen til mig’, eller andre, alt sammen på samme tid, råbte, ’Vi er i en have’. Da ville jeg se et lyn og råbe ’Så I det?’. Mange ville svare tilbage ’Jeg så det!’...Mødet blev et pandæmonium i to en halv time. Da talte Herren til mig om tordenen og lynene som udgik fra tronen. Jeg sagde, ’Ved I hvor vi er lige nu folkens? Vi er i tronrummet.

Det er interessant at Bentley bruger netop ordet pandæmonium, i denne beskrivelse af visioner og trance. Den åndelige, djævelske betegnelse for et pandæmonium er:

Bogstaveligt, stedet for alle dæmonerne. De fleste af dem er undsluppet ind i politik og økonomi...[18]

Den Engelsk-danske ordbog jeg har, oversætter ordet således:

de onde ånders bolig, helvede, øredøvende spektakel, vild forvirring[19]

Det er sikkert bare et sammentræf... - eller måske giver Bentley’s åndelige kilder sig til kende, som de gør det med den himmelske ild-portal til operationsbordet, og oplevelsen af at blive fortæret af ild osv.

Bentley fortæller en historie fra en kiosk (Mac’s Convenience Store), hvor han og hans kammerat blev drillet af nogle fulde narkomaner, hvoraf den ene var ateist. De moppede ham og Jesus, og så skete der det, som Bentley kalder et engleligt besøg:

Pludselig, kom jeg under kraften i kiosken og, på alle fire, brølede jeg som en løve. Da løb ekspedienten i frygt og dukkede sig under disken med de to fjolser lige bag ham. Nu havde hele atmosfæren forandret sig. Da rejser ateisten sig op, peger på mig og siger, ’Er det din Gud?’ På det tidspunkt kommer denne beskidte bums gående ind i forretningen med to poser flasker og noget, smækker dem op på disken og siger, ’Drenge, lyt til det disse fyre fortæller jer. Alt de fortæller jer er sandt.’ Han får sine penge og går ud af forretningen.

Jeg kan ikke sige det med eftertryk nok. Bibelens Gud får ikke mennesker til at opføre sig som dyr. Den zoologiske have som Pensacola, Toronto og deres andre smittede menigheder - nu også Fresh Fire bevægelsen - har forløst, den kommer ikke fra den Gud, som sætter mennesker fri fra den opførsel.

Husker du manden der som et dyr var bundet med fodjern og lænker, som levede ved gravene og klipperne? Han opførte sig som et dyr, men blev sat fri (Mark. 5:1-20). Bibelen beskriver hvordan denne mand regerede efter Guds berøring: ”da de kommer til Jesus, ser de den besatte, ham, som havde haft legionen, sidde påklædt og ved sans og samling” (Mark. 5:15). Man kan med god grund betvivle hvilke legioner Bentley refererer til, når han taler om at vi kan bede hans ”Gud” om 12 legioner af engle. Denne mand havde én legion (Mark. 5:9, 15), der fik ham til at opføre sig som Bentley beskriver. Forestil dig at han havde haft 12... Bibelen fortæller hvordan folk blev grebet af frygt (ærefrygt), da de så manden sidde ved sans og samling (Mark. 5:15) - modsat Bentleys historie, hvor mændene blev bange fordi Bentley blev til et dyr. Hvem anden end Satan kan vende alt på hovedet?

Emma


Jeg vil oversætte et lidt længere stykke, som Bentley har skrevet om den kvindelige engel Emma. Denne engel har været til stor diskussion, og Todd har trukket det hele i sig igen, og fornægter talen om Emma. Det viser jeg senere, efter dette stykke. Emma virkede som sagt med, ved Kansas City i 80’erne. For dig der ikke har hørt om Kansas City profeterne, så er denne bevægelse begyndelsen på det der kaldes ”the latter rain movement”, altså den sidste regn bevægelsen, som af navn betoner at være endetidens vækkelse. Bevægelsen inkluderede personer som Rick Joyner (som også lagde hånd på Bentley), Paul Cain, Bob Jones[20] (en guru i Bentleys øjne) m.fl., som alle er Bentley-lignende karismatikere. Hør hvad Bentley fortæller om kvinde-englen Emma - teksten i [ ] parentes, er mine tanker:

Lad mig nu tale om en englelig oplevelse med Emma. To gange spurgte Bob Jones mig om denne engel, som var i Kansas City i 1980: ’Todd, har du nogensinde set englen ved navn Emma?’ Han spurgte mig som om han forventede at den denne engel viste sig for mig. Overrasket svarede jeg, ’Bob, hvem er Emma?’ Han fortalte mig, at Emma var englen som hjalp med at føde og starte hele den profetiske bevægelse, i Kansas City i 1980’erne. Hun var en moderligagtig engel [moderkirkens Maria-dæmon?[21]]som hjalp med at fostre det profetiske, da det brød ud. I løbet af få uger efter Bob havde spurgt mig om Emma, var jeg på et møde i Beulah, Nord Dakota. Midt inde i mødet talte jeg med Ivan og en anden person, da Emma kom gående ind. Som jeg stirrede på den engel med åbne øjne, sagde Herren, ’Her er Emma.’ Jeg laver ikke sjov. Hun svævede et par centimeter over gulvet. Det var næsten som Kathryn Kuhlman i de gamle videoer da hun gik i en hvid kjole og så ud som om hun svævede hen over platformen. Emma så smuk og ung ud - omkring 22 år gammel - men hun var gammel på samme tid. Hun så ud til at have visdommen, kraften og nåden fra Ordsprogene 31 over hendes liv.

Hun svævede ind i rummet, udsendte skarpt lys og farver. Emma bar på disse sække og begyndte at trække guld op af dem. Da, som hun gik op og ned af kirkegangene, begyndte hun at lægge guldstøv på folk.
[Se Guldstøv - hvad og hvorfor ??] ’Gud, hvad sker der?’ spurgte jeg. Herren svarede: ’Hun forløser guldet, hvilket både er åbenbaringen og det finansielle gennembrud som jeg bringer til denne kirke [Laodikea!]. Jeg vil at du skal profetere at Emma kom på dette møde - den samme engel som viste sig i Kansas city - som et tegn at jeg omfavner og forløser en profetisk ånd i kirken.’ Ser du, når engle kommer, så kommer de altid med en hensigt; vi har faktisk brug for at spørge Gud om hvad formålet er. I løbet af tre uger efter det besøg, havde kirken givet mig det største offer jeg nogensinde har modtaget på daværende tidspunkt i min tjeneste. Tusinde af dollars! Tusinde! Selvom hele menigheden kun bestod af tre tusinde mennesker, bekræftede pastoren at uger efter jeg forlod kirken, var kirkeofringerne enten fordoblet eller tredoblet.

Igennem dette besøg, blev pastorens kone (det var en AOG
[Assemblies of God]kirke) fuldstændig banket af Helligånden - hun begyndte at løbe rundt gøende som en hund eller kagle som en kylling, da en kraftfuld profetisk ånd kom over hende [husk manden med den dæmoniske legion]. Samtidig, da denne profetiske salvelse kom over hende, begyndte hun at få telefonnumre på ukendte fremmede og ringede til dem og profeterede over dem. Hun fortalte dem at Gud gav hende deres telefonnummer og gav dem kundskabs ord. Totalt fremmede [ganske almindelig okkult clairvoyance - Bentley fortæller om egne oplever af det samme, - han fik detaljer om for, mellem og efternavn, hvor folk kom til skade, farven på deres bil, og hvilken stat de kom fra - med andre ord clairvoyance]. Da begyndte engle at vise sig i kirken.

Jeg tror at Emma forløste en økonomisk og profetisk salvelse på det sted. Det var den første engel som jeg nogen sinde har set i skikkelse som en kvinde. Nogle engle som jeg har set, så ud som om de hverken var han eller hunkøn. Men Emma fremstod som en kvinde der var som Debora
[Maria], som en moder i Zion [Rom]. Da hun kom, begyndte hun at vejlede, opfostre og åbnede en profetisk kilde. Folket i kirken begyndte at gå i trance og få visioner og pastoren begyndte at få kundskabsord og bevægede sig i helbredelse. Den forsamling så også mere økonomisk gennembrud, end de nogensinde havde set før.

Der findes ganske enkelt ikke kvindelige engle. Der er ikke én eneste passage der antyder kvindelige engle. Det kvindelige hører til i vores verden, hvor formering, grundet død, er en nødvendighed for ikke at uddø. Nogle forsøger at åbne op for beviset for den englelige kvindelighed, ved at citere Zak. 5:9: ”Og jeg løftede mine Øjne og skuede, og se, to Kvinder kom båret af Vinden, og deres Vinger var som Storkevinger”. Verset siger ikke noget om at disse kvinder var engle - desuden symboliserer disse væsener ondskab. De har storkevinger, som i Bibelen er en uren fugl, og de bærer gudløsheden til Babylon.

Ikke desto mindre har Bentleys Emma skabt røre blandt kristne mennesker, i sådan en grad at Bentley har været nødt til at fornægte det på TV. Han sagde:

Og jeg vil sige dette til alle kritikerne derude. Hvad er det I taler om, Emma og en kvindelig engel...Der er ingen kvindelig engel, som leder mig.

Se Bentley fornægte Emma

Hvis Emma ikke er en kvindelig engel, hvorfor hedder hun så Emma? Alle andre engle der har navne i Bibelen, fortæller de er af hankøn. Gabriel, Mikael, Abaddon / Apollyon, Satan. Hvor kommer Emma fra?

Der er ingen tvivl om at Bentley bevæger sig i den okkulte verden, i det dæmoniske pandæmonium. Derfor må man på det kraftigste mistænke Bentleys Emma for at være af okkult ophav. Hun findes faktisk i asiatisk mytologi, hvor hun er herre i helvede. Emma kommer fra navnet Yama på sanskrit, og er identisk med den japanske buddhistherre Jigoku. Der er en rammende lighed mellem afgrundens engel Abaddon / Apollyon i Åb. 9:11, som er herre over dæmonerne der løsnes fra afgrundens brønd. Navnet betyder ødelægger, og i mytologien findes Apollo (Græsk Apollon) hvis navn menes at være et ordspil med Apollyon. Apollo er bl.a. anerkendt for at være en sandhedens, profetiens (ved oraklet i Delphi) og helbredelsens gud - ganske om Bentleys Emma. Så der er et helt net af forbindelser mellem disse okkulte personer, der taler stærkt for, at det er én og samme person, nemlig Satan selv.

Meget tyder derfor på at Emma er Satan selv, der viser sig som en lysets engel (2. Kor. 11:14) der ”udsendte skarpt lys og farver”, som Bentley beskriver det.

På Fresh Fire’s hjemmeside, var der på et tidspunkt en artikel af Bentley, kaldt ”Lifting Jesus High!”[22], der som andre er blevet fjernet. Jeg fandt den dog i udskrift versionen, men hvem ved hvornår den også bliver fjernet? Her forsøger Bentley også at fjerne talen om Emma - eller i det mindste at negligere hende. Han skriver:

I sagen om englen kaldt ’Emma’, som jeg beskrev havde moder-lignende opfostrende kvaliteter, har nogle automatisk antaget at min lære er at jeg tror på kvindelige engle. Det har aldrig været sådan! Af en eller anden grund valgte Gud at vise mig denne engel af kvindelig karakter, gjorde Han. Det betyder ikke at englen var kvinde. Engle er ånder og viser sig i mange skikkelser. Måske er dette skikkelsen Gud valgte denne engel at tage, til formålet for den åbenbaring Han gav mig. De er åndelige lys væsener, skabt af Guds herlighed, uden køn, og viser sig i hvilken som helst skikkelse som Gud vælger at sende dem til os...Emma viste sig for mig i englelig form tilsyneladende feminin, hvilket ikke betyder at Emma var kvinde eller havde et køn. Det var den første engel jeg nogensinde har set i kvindeliglignende form, med denne moderlige opfostrende karakter type som åbnede for en kilde af helbredelse og gennembrud.[23]

Alle engle har ifølge Bibelen et køn. Alle er mænd. Bentley prøver at få det til at lyde som om engle i Bibelen viser sig som mennesker, og ikke mænd. Eks. siger han:

Der er bibelsk fortilfælde for at engle viser sig i menneskelig skikkelse, i eksemplet med de to engle der kom til Sodom for at advare Lot før ødelæggelsen af byen i 1. Mos. 19. De besøgende, fik et måltid, og tilbragte endda natten. Deres menneskelige ‘form’ narrede selv dem som prøvede at antaste dem og englene slog dem med blindhed. Selvom de fremstod som mænd, er de stadig kønsløse.

Det er en utrolig dårlig feberredning. Disse to engle kom sammen med en tredje mand - YHWH (Guds navn på hebræisk), og skulle Gud også være intetkøn? Var Adam intetkøn? Adam blev skabt i Guds billede som... kønsløs? Han blev skabt som mand - Gud skabte mennesket som mand og kvinde (mandinden skabt i Adams billede, 1. Mos. 2:22-23), og Bibelen gør det klart at Gud, vores Fader i himmelen og englene er hankøn.

Bentley er altså sat til vægs med en løgn, og forsøger nu at lyve sig ud af kniben. Mon ikke Jesus ville sige om Bentley’s herre som Hans sagde om farisæernes: ”han står ikke i sandheden; thi der er ikke sandhed i ham. Når han taler løgn, taler han af sit eget; thi han er en løgner, ja, løgnens fader” (Joh. 8:44).

Bentley og dæmoner


Når jeg nu har dannet godt grundlag for at betvivle Bentleys engle og deres virke, vil jeg gå skridtet videre og igennem følgende påpege flere ting der viser at Bentley i ”bedste fald” er under dæmonisk indflydelse, og i værste fald (hvilket jeg ikke er i tvivl om) besat af dem. Først vil jeg genfortælle hans fortælling om hans virke i den katolske kirke:

...de første par måneder efter jeg blev frelst, var de stærkeste møder for mig mandag aftenmøderne i den karismatiske kirke - en katolsk kirke - karismatisk katolsk messe, det var mine stærkeste møder. Jeg gik til messe hver mandag...de elskede bare at en fyr som mig kom på møderne og spillede guitar, ledede lovsangen, Guds Ånd faldt over mig og alle disse tossede sange...så blev der åben mikrofon, for at folk kunne give visdomsord, og profetier, og så kunne vi bede for folk til sidst...så blev jeg tilknyttet denne hjemmegruppe, som var forbundet med denne katolske kirke...jeg er blevet frelst og jeg føler mig allerede som en kæmpe og har allerede været involveret i at kaste dæmoner ud, og bedømme ånder og fået profeti og alt det, og fyldt med Helligånden og taler i tunger timevis hver dag, og jeg er frelst og havde en dramatisk frelsesoplevelse...

Vi er i denne tid kommet langt ind i oprettelsen af den globale religion, som Bibelen har advaret os om vil ende med tilbedelse af dragen og dyret - Satan og Antikrist (Åb. 13:4). Derfor er det er svært for mange at forstå hvor rådden og antikristelig den katolske kirkes messe er. Bibelen kalder moderkirken for Tyatira, som betyder ”kontinuerlig ofring”. Bibelen siger at der findes rettroende i dette system, men Han har det imod kirken, at den finder sig i ”kvinden Jesabel, som kalder sig selv profetinde og optræder som lærer og forfører mine tjenere til at bedrive utugt og spise afgudsofferkød (den katolske nadver). Jeg har givet hende tid til at omvende sig, men hun vil ikke omvende sig fra sin utugt. Se, jeg kaster hende på sygelejet og fører stor trængsel over dem, der begår ægteskabsbrud med hende, hvis de ikke omvender sig fra hendes gerninger. Og hendes børn vil jeg slå ihjel med sot, og alle menighederne skal kende, at jeg er den, som ransager nyrer og hjerter; og jeg vil give enhver af jer efter jeres gerninger” (Åb. 2:20-23).

Den katolske messe er en hån imod Jesu offer, at Han ofrede sig selv én gang for alle (Hebr. 7:27 ; Hebr. 9:12). De katolikker der medvirker i den kontinuerlige ofring af Jesus igennem deres nadver, hvor Jesus igen ligger levende på alteret, de bedriver utugt og spiser afgudsofferkød. Gud dømmer sådanne kirker, siger Han her, og derfor er det ikke Ham der virker visdom, profeti og tungetale på disse møder. Når mennesker ikke finder kærlighed til sandheden, ”sender Gud over dem en vildførende magt, så de tror løgnen” (2. Tess. 2:11). Derfor er det er en falsk ånd, der huserer, og derfor er følgende fortælling fra Bentley bekymrende.

Han fortæller om en fyr, Frenchy, som var vejleder for Bentley - en Bob Jones type siger han - jeg ved ikke om du kender ham - men Frenchy er en (falsk) seer profet som ledte disse katolsk karismatiske møder. På et møde, hvor de fokuserer på Åndens gaver, siger ”Gud” til Bentley: ”Todd, gå op til Frenchy og fortæl ham du har en dæmon.”.

Da Todd gør det, manifesterer dæmonen sig så kraftigt at den talte igennem Todd med en anden stemme. Todd beskriver selv, at ”Jeg var så besat af denne ånd at min stemme bogstaveligt begyndte at tale med en anden stemme”. Denne dæmon smider Bentley på gulvet og begynder at hvæse som en slange. Han smadrer kaffebordet og tager fat i folk som er i rummet, smider dem rundt og op af bogreolen. Men Frenchy, den katolske mand, begynder at kaste dæmoner ud af Bentley. Den første er frygt, og for hver dæmon han kastede ud ved navn (25 i alt), blev Bentley mere og mere voldelig. Der skulle otte mænd til at holde ham (præcis som med manden Jesus satte fri).

Bentley fortæller videre om alle hans dæmoniske oplevelser. Lyt her:

Spørgsmålet er nu hvorvidt en sand dæmonuddrivelse vil kunne finde sted i Guds kraft, imellem åndeligt utugtige karismatikere, som holder den katolske messe, hvor der spises afgudsofferkød? Bibelen fortæller at en ond og utro slægt kræver tegn, hvilket hele Bentleys bevægelse lever for. I samme forbindelse fortæller Jesus om den urene ånd: ”når den urene ånd er faret ud af mennesket, vandrer den igennem vandløse steder og søger hvile, men finder den ikke. Så siger den: ›Jeg vil vende tilbage til mit hus, som jeg gik ud af,‹ og når den kommer, finder den det ledigt, fejet og pyntet. Så går den bort og henter syv andre ånder, værre end den selv, og de kommer ind og tager bolig dér; da bliver det sidste værre for dette menneske end det første. Således skal det også gå denne onde slægt.” (Matt. 12:43-45). Bentleys opførsel og ikke mindst oplevelser, taler stærkt for, at han aldrig blev sat fri af Jesus.

Tatoveringer


Når et menneske bliver frelst og får Guds Ånd, så får personen et nyt moralsk kodeks, som bibelen beskriver som værende loven skrevet på hjertet. Det vil sige, at et frelst menneske ikke søger at blive som denne verden, men vil søge at blive forvandlet efter denne nye lov, dette nye moralske kodeks (Romerne. 12:2).

Ét af de bud man naturligt vil følge, er følgende: ”I må ikke...indridse Tegn på eder. Jeg er HERREN!... De må ikke...gøre Indsnit i deres Legeme...HERREN eders Guds Børn er I, derfor må I ikke indridse Mærker på eder” (3. Mos. 19:28, 3. Mos. 21:5, 5. Mos. 14:1). Et vigtigt bud fra Gud var, at Israel i adfærd adskilte sig fra hedningene, og derved viste deres tilhørssted hos Ham. Det gjaldt bl.a. ikke at klippe håret og skægget som hedningene. På samme måde ønsker Gud i dag, at vi skal adskille os fra verden og fremstå rene, som Guds folk. Tatoveringer er helt fra begyndelsen knyttet sammen med afgudsdyrkelse, og snart vil den globale afgudsdyrkelse af Satan og Antikrist føre til at Antikrist ”får alle, både små og store, rige og fattige, frie og trælle, til at give sig selv et mærke på deres højre hånd eller på deres pande” (Åb. 13:16).

Bentleys tatoveringer er ikke fra hans tid som ufrelst. De er kommet til i den periode hvor han skulle have vokset sig moden i ånden, og fornyet sit sind efter Guds lov. På trods af Bentleys ”himmelske operation”, hvor han blev stoppet som en kalkun med gaver, så er hans legeme blevet et kunstværk af okkulte tatoveringer, af den grimmeste slags. Billederne her viser Bentley - selv i tjeneste - uden tatoveringer.


Én ting er, hvis han havde fået en enkelt eller to tatoveringer. Men Hans legeme er dekoreret fra fod til hage, med modbydelige billeder. Der er billedet med Jesu døde ansigt, og spørgsmålet man automatisk stiller er, hvorfor?


Det er ikke unormalt for tatoverede personer, at vælge dette billede af Jesu død, som vist på eksemplerne her under, hvilket viser at Bentley skikker sig lig denne verden. Det er en verden for sig selv, som er så frastødende, at hvis man har fået Guds Ånd, må man afbryde sit fællesskab med den.


Denne tatovering på Bentley’s skinneben, er et klassisk heavy metal ikon:


Sammenlign med dette billede fra heavy metal bandet ”Her Whisper”. Der findes mange flere med lignende figur.


Der er billedet på hans hals, med døds-rosen, hvori der er skrevet ”at dø er vinding”. Den kristne vil associere dette til Paulus’ ord: ”for mig er det at leve Kristus og det at dø en vinding” (Fil. 1:21). Den dystre tatoveringsverden er stærkt optaget af død og dæmoneri. Hvad i alverden har livet i Kristus - om det er i dette legeme eller ikke - med symbolet for død at gøre?


Igen er det et almindeligt symbol i tatovørverdenen, og endnu et bevis for, at Bentley søger at være som verden.


Der kunne sikker siges meget mere om disse tatoveringer. Jeg finder det dog rigeligt at lade tatoveringerne tale for sig selv. Der er ikke noget der kan forsvare alle de vamle tatoveringer.

Voldstjenesten


Hvis Bentley virker i Guds kraft, så er Gud gået hen og blevet noget mere korporlig end Han var i apostlenes tid, da Jesus stak fingrene i ørerne på den døve, rørte ved de blindes øjne osv. Har Gud mon sanktioneret rockeren i Bentley, og ladet ham udføre voldsmirakler? Det må være let at svare nej til det. Men Bentleys Gud giver ordre til rockermetoderne. Bentley fortæller om disse voldelige begivenheder.

1. Bentley skal tage fat om en gammel dames ben, og banke dem op og ned mod scenegulvet, som et baseball bat. Det gjorde han mens han råbte ”vær helbredt”.

2. For at få ”Guds” kraft til at bevæge sig, skulle han sparke en gammel kvinde i ansigtet med sine biker-støvler. Da ”Helligåndens” tros-gave kommer over Bentley, sparker han hende i hovedet. Som han selv fortæller det, så da støvlen rørte ved hendes næse, faldt hun under ”Guds” kraft.

3. Igen kom tros-gaven over Bentley, og ”Gud” siger at han skal løbe ind i en person. Bentley drøner ind i ham, så han falder, tager kvælertag om halsen på personen og råber ”kom ud af ham djævel”.

4. Bentley kalder en kinesisk mand ud fra rækkerne, tager tilløb, løber ind i ham og slår ham så hårdt, at han ryger et godt stykke baglæns. Da han rammer jorden, ryger hans tand ud.

5. En pastor ligger på gulvet, og ”Gud” siger til Bentley at han skal hoppe op, og falde ned på pastoren, det, som i wrestling kaldes leg-drop.

Se Bentley fortælle om sin voldstjeneste

Det er rablende vanvittig bespottelse af Gud, at mishandle mennesker i Hans navn. Et andet klip viser Bentley give en mand med kræft i maven en mavepuster, og da Bentley ser mandens smerte, siger han: ”Jeg måtte adlyde Herren Hr.”.

Se Bentley mishandle en kræftsyg

Helbredelser?


Det typiske ved sataniske fupmagere som Bentley er, at de kan fortælle i timer om de helbredelser de har gjort. Men der findes ingen medicinsk bekræftelse af miraklerne. ABC News har interviewet Bentley, og spørger om han kan dokumentere tre helbredelser med medicinsk bekræftelse fra deres læger, inkl. kontaktinformationer så de kan følge op på personernes tilstand.

Bentley siger at han vil sende dem en mediepakke, som de har lavet til formålet, og hvis der er 1000, så får de 1000. De modtog ikke denne bekræftelse på tre helbredelser, men fik en mappe med inspirerende helbredelser, som indeholdte ufærdige kontaktinformationer, nogle få sider med ufærdige medicinske journaler, hvor lægernes navne var udstreget.

ABC lagde yderligere pres på Bentley, og fik et navn på en kvinde i Californien, hvis mand fortalte at hendes tumor mindskedes efter hun havde været hos Bentley. Dog mente han at det var et tilfælde, da hun fik medicinsk behandling. Hun var desuden alt for svag til at tale med ABC News. Ikke ét mirakel kunne bekræftes.

Hør om manglende bevis for mirakler

Afslutning


Der er mange der taler imod Bentley. Jeg fik tanken, at da Bentley er så ubeskriveligt langt ude, så kunne det være at andre åndelige kvaksalvere ville bruge hans outrerede idioti til at legalisere sig selv. Derfor ringede jeg til nogle stykker af disse kvaksalvere - desværre måtte jeg ringe forgæves til Benny Hinn, men fik fat i følgende:

Reinhardt Bonnke.
Personen jeg fik fat i, ville ikke vejlede om Bentleys virke. Han sagde at jeg måtte tale med min lokale pastor. Jeg forklarede at jeg ikke har nogen pastor, men han undskylder og gentager at han ikke kan hjælpe.

Rodney Howard Browne.
Han har givet sine folk besked på at sige, at han hverken er for eller imod. De vil ikke tage åbent stilling, men henviser mig til at bedømme Todd ud fra Bibelen.

Joyce Meyer.
Personen jeg talte med havde aldrig hørt om Todd.

Det er uhyggeligt, at personer der foregiver at være hyrder, lærere m.m., ikke har større omsorg for folk, end at tie om så skingrende tosset en person som Bentley. De kan helbrede og virke i alle nådegavelignende tjenester. Men når det kommer til bedømmelse, er de som spædbørn der endnu ikke kan tale. Satan efterligner med glæde alle Åndens gaver, men udelukker den, at bedømme hans falske virke.

Én af dem, som advarer imod Bentley, og kalder ham en dæmonbesat svindler, er tidligere heks, David Meyer fra Last Trumpet Ministries. Han fortæller denne historie, som viser Bentley’s vanvid fra endnu en vanvittig vinkel:

En anden fortælling angående Bentley, kommer til os fra Canada, hvor Bentley var inviteret til at tale i en stor Pinsekirke. Denne kirke havde et stort airconditionanlæg med loftafløb. Bentley blev fortalt at han ikke kunne tænde anlægget, fordi der var mange duer som havde bygget rede i anlægget, så det var slukket ind til problemet var løst. Todd Bentley gik hen og tændte for anlægget alligevel, og der begyndte at vælte duefjer ned fra loftafløbet, ned over forsamlingen. Bentley forsøgte at fortælle forsamlingen at det var et mirakel med englefjer som flød over dem. Han blev sparket ud af kirken som en løgner og bedrager, og fik at vide at han aldrig skulle komme tilbage![24]

Det er ubeskriveligt. Hvad andet kan man sige, end at Bentley er en satanisk bedrager. Hvem tiltrækkes af ham? Der findes utallige såkaldte kristne, som kaster sig for fødderne af Bentley, ser ham på tv og lader kødet råde fuldt ud. Tilmed inviteres skidtet til Danmark.

Kirken på havnen, annoncerede:

Partners in Harvest i Norden inviterer til:
Fresh Fire konference d. 21-23 august i Frikirken på Havnen.
Der vil blive givet god plads til lovsang.
Gæstetalere:
Dan Slade leder af Catch the Fire ministries i Ukraine og international leder af PIH ud fra Toronto
Einar Ekerhovd leder af Oasebevægelsen i Norge.
De har begge mange års erfaringer som banebrydende ledere af Åndens bevægelsesfrihed,
og det er nok også grunden til at de har besøgt vækkelsen i Lakeland i Florida.
Der vil være aftenmøder hver dag kl 19.00 og lørdag eftermiddag er der åben ledersamling.
Der er ingen konferencegebyr. (Just come and get some)[25]

Over sommeren har der også være Fresh Fire møder:

på Thorsminde - Et kristent fællesskab... Lohals Menighedscenter... Pinsekirken i Korsør... Kirken i Helsingør ’Alt for Herren’[26]

Er du kristen, og vil du være med til at vise verden hvem Gud er, så hold dig langt fra Bentley og hele den bevægelse. De vil, før eller siden, bringe skam over Guds navn. Verdens mennesker, som ikke er forblindet af den type religiøs galskab, ser klart og tydeligt alt for mange grunde til at holde sig fra Gud, hvis det, de ser og hører, er det, de får.

Som Israel på grund af deres oprør forårsagede at verden hånede Guds navn (Es. 52:5 ; Ez. 36:20, 23), ligeledes håner vi Gud, når vi fremviser Ham som en anden, end den, Han er. Jeg har tit græmmet mig over eks. Ruth Evensen, som udbasunerer at Gud har sagt hende, at hun skal købe ungdomshuset. Jeg frygtede det ville gå galt, og nu ligger hendes ”Guds” plan i ruiner - ingen vil røre grunden med en ildtang. Hvilken latterlig gud kan ikke få så simpel en sag til at fungere? Har han skabt universet?

I ydmyghed, må vi som Hans folk lære Ham at kende. Det sker ikke igennem følelser, mirakelmøder eller opdigtede historier. Det sker hjemme i dagligstuen, med Bibel, blok og blyant. Gud giver sig til kende i Ordet, der som et spejl viser os hvem Han er, hvad Han mener og hvordan vi bør opføre os, for at vise at vi hører Ham til.

Jesus kommer snart og kalder os til sig i skyen, og tusindvis af ”kristne” som Bentley, vil opdage at det de tilbad og levede for, ikke var den Levende Gud, men deres egen opdigtede figur, som fandt sig i at folket regerede.

Er du Bentley fan, så vend om og giv dit liv til Jesus igen! Han kan frelse dig, det kan hverken Bentley eller hans dæmoniske bevægelse.

Reference liste


[1] Todd Bentley”, Fresh Fire Ministries, http://www.freshfire.ca/index.php?Id=101&pid=8&pid=8
[2] Prædikanter bekræfter: Todd Bentley er o.k.”, Udfordringen d. 02-07-2008, http://udfordringen.dk/art.php?ID=13180
[3] Samme sted
[4] Separation May End Bentleys Lakeland Appearances”, The Ledger, 11-08-2008, http://religion.theledger.com/default.asp?item=2248784
[5] Aug 15 - From the Board of Directors”, Fresh Fire Ministries, d. 15-08-2008, http://www.freshfire.ca/printpage_content.php?id=1065
[6] Evangelist Bentley stepping down”, OneNewsNow d. 19-08-2008, http://www.onenewsnow.com/Church/Default.aspx?id=219700
[7] Ignited Chursh, http://www.ignitedchurch.com/Home/tabid/1132/Default.aspx
[8] Evangelist Had Unhealthy Relationship”, The Ledger, d. 18-08-2008, http://www.theledger.com/article/20080818/NEWS/808180374&title=Evangelist_Had__Unhealthy_Relationship_
[9] Lakeland & Todd Bentley Update”, af John Arnott, Toronto Airport Christian Fellowship, http://www.tacf.org/tacforghome/Visitors/LakelandToddBentleyUpdate/tabid/761/Default.aspx
[10] UFO’er”, http://www.tagryggen.dk/show_article.php?num=427#Sagenskerne
[11] “Bam! You are healed! Former B.C. bad boy has drawn 300,000 evangelicals to his wild revival meetings in South Florida”, Canada.com d. 24-08-2008, http://www.canada.com/components/print.aspx?id=d6f2abc7-6298-4e89-8ec9-28eafa904a85
[12] ”Stefan Driess - Christozentrischer Heiler und Prophet”, http://www.stefandriess.de/
[13] Læs også Bentleys skrevne dokument om begivenheden: ”LIVING IN THE SUPERNATURAL”, Fresh Fire Ministries, 23-05-2003, http://www.freshfire.ca/index.php?Act=read&status=prophetic&Id=7
[14] Reports of Revival Breaking Out in Lakeland, Florida”, Fresh Fire Ministries, d. 11-08-2008, http://www.freshfire.ca/index.php?Act=read&status=revival&Id=132&pid=954&bid=923
[15] Heavens Realities - Part 1 of 2”, Fresh Fire Ministries, d. 26-03-2008, http://www.freshfire.ca/index.php?Act=read&status=teaching&Id=236&bid=
[16] ANGELIC HOSTS”, Fresh Fire Ministries, 24-11-2003, http://www.freshfire.ca/index.php?Act=read&status=teaching&Id=40&pid=954&bid=955
[17] Angelic Hosts”, af Todd Bentley, http://www.etpv.org/2003/angho.html
[18] THE DEVILS DICTIONARY”, af Ambrose Bierce, http://www.gutenberg.org/files/972/972-h/972-h.htm#2H_4_0018
[19] IFinger, version 2.2.
[20] Apologetics Index, er en tjeneste der som Dialogcentret i Danmark undersøger kulter, sekter, og religiøse bevægelser, fortæller om Bob Jones, at han ”blev fjernet fra Vineyard Anaheim (i Californien), på grund af seksuelle usømmeligheder, som bestod af at opmuntre kvinder til at afklæde sig på hans kontor, så de kunne stå ’nøgne ind for Gud’ for at modtage et ’ord’. Han er stadig aktiv i dag, med omfattende støtte fra Rick Joyner.” (http://www.apologeticsindex.org/j00.html#jones)
[21] Denne ”Maria” vil samle alle under sine vinger. Fr. Don Stefano Gobbi modtog bl.a. denne besked fra Maria: ”Når jeg bliver accepteret af hele Kirken, da vil jeg, som Moder, kunne genforene mine børn i én families varme”, se ”Gud Moder Maria tilbedelsen”, under ”Moderens opgave og agenda
[22] http://www.freshfire.ca/?Id=1059&pid=993
[23] Lifting Jesus High! Bringing Biblical Light to Your Questions about the Lakeland Outpouring & Todd Bentley”, Fresh Fire Ministries, d. 08-06-2008, http://www.freshfire.ca/printpage_content.php?id=1059
[24] ”Last Trumpet Newsletter”, september 2008, http://www.lasttrumpetministries.org/2008/September2008.html
[25] Teksten var d. 20. august, 2008 på forsiden af http://www.frikirken.nu/
[26] ”Program”, Rivers Of Fire, http://www.riversoffire.dk/?Program


Debat: Todd Bentley

Skriv kommentar

Navn*
E-mail* (vises ikke)
Kommentar*

Emne: Personer

Information & kontakt

Kontakt

Skriv til Tagryggen, på mail:

Ophavsret

Alle artikler på Tagryggen.dk, stilles til rådighed for visning og læsning.
Det er tilladt at udskrive og distribuere artiklerne, også digitalt, når blot det er til eget brug. Men digital kopiering af hele artikler til visning på andre sites er ikke tilladt.
Citater må gerne kopieres og bruges digitalt, når blot der linkes til omtalte artikel på Tagryggens hjemmeside.

Læs om ophavsretsloven hos Statens Retsinformation