Tid er en hellig betroelse

af E. E. Wordsworth
Lagt på d. 01/11-98


Udskriv
Oversigt


Oversat fra Herold Of His Coming

”Udnyt tiden, thi dagene er onde”, Ef 5:16

Livet består af øjeblikke. Tiden er gylden. Og igennem årene bliver tiden os mere dyrebar. Vi har 24 timer i døgnet, 365 dage om året, og 3.692 helligdage i et livsforløb på 70 år. Hvis vi sover 8 timer og arbejder andre 8, har vi stadig 8 timer tilovers ud af hver 24 timer. Hvad gør vi med den tid?

Wesley, der blev i 83 år, var en ihærdig arbejder. Han prædikede femten gange om ugen. Og i 54 år rejste han på hesteryg for at nå så mange som muligt ved sine prædikener. Han skrev ganske meget og læste ivrigt hvert øjeblik, han kunne afse til det. Han vandt 60.000 mennesker for Gud ved direkte personligt arbejde uden om menigheden.

For Wesley var tiden en hellig gave. Og det skulle den være for os alle. Spild ikke tiden. Wesley sagde: ”Vær aldrig uvirksom. Lad ikke tiden trille bort uden at gøre noget”.

Tid er en hellig betroelse: ”I er ikke jeres egne”, 1. Kor 6:19 Det er klogt altid at huske på, at tid er en betydningsfuld del af vor helligelse ind for Gud Vi må bruge enhver lejlighed til at prøve os selv, hengive os til Kristus og tjene ham ved enhver anledning

George Muller læste Bibelen fra ende til anden 150 gange, og det er blevet sagt, at han prædikede til gejstlige såvel som til lægmænd.

Der må være megen tid i vort liv til bøn. Bøn opbygger en kristens karakter. Og vi må også altid have tid til at vinde mennesker for Herren. Hver kristen burde vinde mindst én for Herren.

Vi kan improvisere med de gudgivne talenter. Dr. Parkes S Cadman begyndte med at læse Encyclopedia Brittanica. (Engelsk leksikon). Disse tunge, mere end 60 bind holdt ham travlt beskæftiget i måneder. Men han fuldførte opgaven og blev så dygtig, at han fik en stor karriere på universitetet. På grund af hans regelmæssig, akademisk træning i sine unge år kunne han fremstå som en stor radioprædikant. Hvert år besøgte han og spiste sammen med konger og herskere over hele jorden. Han fik doktorgrader ved mange universiteter. Og hans evner til at besvare vanskelige spørgsmål på en praktisk og forståelig måde gjorde ham til en bemærkelsesværdig mand.

Brug også tiden til at tjene andre


Jesus sagde: ”Jeg er iblandt jer som den, der tjener”, Luk 22:27 Og i Mark 14:8 står der om en kvinde: ”Hun gjorde, hvad hun kunne” Vi kan blive renset fra vor synd gennem nåde Vi kan være optagne af at være i Herrens tjeneste og inderlig bede om, at Herren vil være os nær

Vi kan alle dele traktater ud Og vi kan invitere syndere til at tage imod Guds frelse ”De forstandige skal stråle som himmelhvælvingens glans, og de, der har ført mange til retfærdighed, skal lyse som stjerner evigt og altid”, Dan 12:3

Husk på, at tiden er dyrebar. Den har ligesom et ofrende element i sig og må ligesom ”købes”. En prædikant var sørgmodig, fordi han havde mistet en dag. Mange af os har mistet dage, uger og år. Vi skulle mere værdsætte tiden. Hvorledes skal en kristen bruge sine øjeblikke? Arbejde for Herren for at redde menneskeheden!

Der er vigtige grunde til, at vi skal bruge den kostbare tid Bibelen siger: ”Fordi dagene er onde” Fordi dagene er så forfærdelig onde, må kristne bruge de åndelige gaver, vi har fået Tiden kræver en ekstra indsats, og den bedste indsats gør vi ved at vandre i Guds lys på hans stier, ikke som tåber, men som vise (Ef 5:15) Det er nødvendig at forstå Guds vilje og at ledes af Ånden, synge og lovprise Gud i vore hjerter, fryde os over hans nåde og kraft, og tage tid til som Maria at sætte os ved Jesu fødder

Tusinder tilfælder af åndelig dovenskab, lunkenhed og frafald kan spores tilbage til mangel på virkelig hengivelse til Herren for at vinde andre for Jesus Kristus.

Oversat november 1998 af:
Holger Skov Særkjær


Debat: Tid er en hellig betroelse

Skriv kommentar

Navn*
E-mail* (vises ikke)
Kommentar*

Emne: Kristenlivet generelt

Information & kontakt

Kontakt

Skriv til Tagryggen, på mail:

Ophavsret

Alle artikler på Tagryggen.dk, stilles til rådighed for visning og læsning.
Det er tilladt at udskrive og distribuere artiklerne, også digitalt, når blot det er til eget brug. Men digital kopiering af hele artikler til visning på andre sites er ikke tilladt.
Citater må gerne kopieres og bruges digitalt, når blot der linkes til omtalte artikel på Tagryggens hjemmeside.

Læs om ophavsretsloven hos Statens Retsinformation