30.000 flue-år i mørket

Lagt på d. 21/03-12


Udskriv


Så bedrages verden igen med videnskabens lemfældige omgang med termer og fortolkninger.

I 1954 udvalgte Syuichi Mori, biolog ved Kyoto Universitetet, tre grupper af æg fra bananfluen Drosophila melanogaster, og puttede dem i mælkeflasker, som blev anbragt i potter og dækket med mørkt klæde. Æggene klækkedes til bananfluer, som aldrig så dagens lys. Igennem 57 år gjorde bananfluerne alligevel det, som fluer nu gør: Generation efter generation levede, åd og avlede de i mørket under Moris pleje og årvågne opsyn.

1400 generationer af mørkelevende bananfluer er det blevet til. For mennesker svarer det til, at en slægt af os havde levet 30.000 år i mørket. For videnskaben.

Fluerne tilpassede sig hurtigt deres nye omgivelser, og formerer sig med samme succes som lyslevende slægtninge. Noget tyder nu på, at fluerne også har tilpasset sig genetisk og sender særlige mørke-egenskaber videre til deres børn... Når en gruppe af mørkefluerne blev taget ud i lyset for at leve, lagde de færre æg end deres slægtninge inde i mørket og de var mindre levedygtige.

Mørkefluerne fik længere sansehår og undergik andre kropslige forandringer... Mørkefluerne viste sig at have 220.000 steder på deres genom, hvor de afviger - er muteret - fra deres oprindelige slægtninge. 4700 steder er hele sekvenser af DNA fjernet eller tilføjet i mørkefluerne... Genanalysen fandt 241 nye mutationer på steder, som kunne give mørkefluerne en fordel frem for deres lys-levende slægtninge. En del af områderne har at gøre med nedbrydning af giftstoffer, hvor man antager at normale bananfluer får hjælp af lyset, mens mørkefluerne er gjort mere afhængige af andre kemiske processer.


I almindelig tale, hedder denne forskning fremavl, opdræt, forædling. Vi ser det over alt, hvor mennesker forsøger at manipulere med skabningen. Hunde og katteracer forædles, heste, køer, grise, duer osv. Går man for langt ad denne vej, støder man på begrebet indavl, der er en ødelæggelse af skabningen, hvor den information der udgør dyrets legemlige sammensætning udvandes, så resultatet bliver som der beskrives med disse fluer.

Forskerne ved det, men slynger om sig med underforstået sladderjournalistik, der nok omtaler den mulige indavl, men afviser den som værende selvsagt forkert.

Det kunne også sagtens være et tilfælde, fordi der er tale om en begrænset stamme, men en nærmere undersøgelse af forandringer viste... Det er stadig ikke egentligt bevis for evolutionær tilpasning, men forskerne bag analysen efterlyser - som forskere ofte gør - mere forskning på området til at afklare sagen


Artiklen fortæller at "en enkelt stamme af "mørkets fluer" blev tilbage, og de undergik nogle fysiske ændringer" og de 30.000 flue-år hvor 1.400 generationer har formeret sig inden for samme stamme, har intet med evolution at gøre, men udmatning af stammens gener, mishandling af skabelsen i håb om at finde et bevis for evolution.
Kilde: www.b.dk


Debat: 30.000 flue-år i mørket

Skriv kommentar

Navn*
E-mail* (vises ikke)
Kommentar*

Relaterede nyhedsblogs

Evolution [58]; Videnskab [53];

Flere nyhedsblogs fra 2012