Richard Dawkins: Jeg kan ikke være sikker på at Gud ikke eksisterer

Lagt på d. 05/03-12


Udskriv


En af verdens størst proklamerede ateister, Richard Dawkins, erklærer sig for agnostiker, en person der ikke ved om Gud eksisterer. Agnostiker kommer af det græske a-gnosis, der betyder a (ingen), gnosis (viden). Dawkins siger altså at han ingen viden har om Gud - samtidig med han siger at han på en syvskala er 6.9 sikker på at Gud ikke eksisterer... Man skal ikke ret langt ned i materien på den religiøse "videnskab", før forvirringen er total!

Dawkins erkender over for filosof Anthony Kenny, at han ikke har bevis mod Guds eksistens, og Kenny spørger da "Hvorfor kalder du ikke dig selv for agnostiker så?", hvortil Dawkins svarer "Det gør jeg, det gør jeg". Kenny siger til Dawkins at: "Du er beskrevet som verdens mest berømte ateist", og Darwkins svarer: "Ikke af mig selv".

For med sikkerhed at vide om noget eller nogen ikke eksisterer, så skal man vide alt, kende hver eneste lille del af dette univers simultant. Jo mindre af universet Dawkins har udforsket, jo flere steder kunne Gud være, uden Dawkins ved om det.

Prøv kræfter med Darwkins alvidenhed
Darwkins viden
98%
Intet anende 
 Alvidende

Charnce for Guds eksistens
2%
Ingen chance 
 100% sikkert

Sandheden er dog, at for dem der finder ydmyghed kan se eksistensen af Gud i hver bevægelse, hver en tanke, i naturen og i universet. Sandheden er, at Han er en Gud der skjuler sig selv (Es. 45:15), og Han siger at: "leder I efter mig, skal I finde mig; såfremt I søger mig af hele eders Hjerte" (Jer. 29:13). Jesus siger: "søg, så skal I finde; bank på, så skal der lukkes op for jer." (Luk. 11:9).

Forskellen på Dawkins og de der søger er: "Jer (dem der har søgt Gud)er det givet at kende Himmerigets hemmeligheder; men dem (agnostikere som Dawkins)er det ikke givet" (Matt. 13:11). Alt Gud venter på, er at vi leder efter Ham, så Han kan lade sig finde af os - det kaldes fri vilje.

Dawkins er en selvbedraget mand, der synes sig vis, og sådanne typer har altid eksisteret - Bibelen er ikke ubekendt med dem og siger: "Mens de påstod, at de var vise, blev de dårer" (Rom. 1:22), og når du ikke kan sige som Dawkins, at du ved næsten alt om dette univers, så er der håb for dig også, for Gud siger: "Ser du en Mand, der tykkes sig viis, for en Tåbe er der mere Håb end for ham" (Ordsp. 26:12). Snart kommer Jesus igen, og Han har sagt at: "Vismændenes visdom vil jeg lægge øde, og de kloges klogskab vil jeg gøre til intet" (1. Kor. 1:19).

Kilde: www.telegraph.co.uk


Debat: Richard Dawkins: Jeg kan ikke være sikker på at Gud ikke eksisterer

Skriv kommentar

Navn*
E-mail* (vises ikke)
Kommentar*

Relaterede nyhedsblogs

Ateisme [14];

Flere nyhedsblogs fra 2012