Statens omsorg eller grådighed?

Lagt på d. 01/11-12


Udskriv


Uden ønske om at blande politiske diskussioner og kristendom sammen, så synes jeg det siger noget om tiden vi lever i, når Staten bliver et selvstændigt væsen med magt over det folk, som burde være Staten. Staten gør hvad den selv vil, og når dette væsen har lært at lyve for at få ført sin vilje uden om folkets samtykke, så bliver jeg bekymret.

19-01-2011 skrev tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen om fedtafgiftsloven:

Overordnet set har fedtafgiften til formål at tilskynde til bedre kostvaner og dermed styrke befolkningens sundhed. Ved at lægge en afgift på mættet fedt i kød, fede mejeriprodukter, animalsk fedt, spiseolier, margarine og smørbare blandingsprodukter tilskyndes befolkningen til at vælge varer med et lavere indhold af mættet fedt, eksempelvis mager ost frem for fed ost. Jo højere indhold af mættet fedt, jo højere afgift.1


Der var ingen i Danmark, tror jeg, der købte Statens omsorg for vort helbred. Vi vidste godt at det var et fupnummer, en lodret løgn for at få fingrene i flere af vore penge, og fedtafgiften blev hurtigt døbt "fedtskatten". En søgning på nettet viser, at der hurtigt kom undersøgelser frem, som viste at den nye lov ikke ville virke som den påståede hensigt2. Grænsehandlen i både Tyskland og Sverige tog til, og således faldt salget af de beskattede varer, så der nu kommer undersøgelser der påpeger at fedtskatten faktisk virker:

»Udviklingen kunne da godt tyde på en effekt af fedtafgiften,« siger Jørgen Dejgård Jensen, der er seniorforsker ved Fødevareøkonomisk Institut, men tilføjer: »Det vil kræve nærmere undersøgelser at afdække, i hvor høj grad forbrugsnedgangen kan tilskrives fedtafgiften.«3


Priserne på visse varer steg, men den grimme mistanke om Statens røvertogt blandt borgerne steg sammen med varernes priser, for hvorfor lod Staten ikke priserne falde på tilsvarende sunde varer? Fordi det var pengehøst det handlede om? Staten har selv givet svaret:

Regeringen vil hæve bundskatten og fastfryse personfradraget for at afskaffe udskældte afgifter. Det fremgår af det forslag til en finanslovsaftale, som var på bordet sent i aftes, da regeringen og Venstre mødtes.

Dermed vil flæskesteg og smør igen blive billigere, mens en planlagt afgift på tilsat sukker i rødbeder og marmelade fra nytår sløjfes...I stedet skal danskerne betale mere i skat.4


Lige siden fedtskatten blev indstiftet, har der været tale om at afskaffe den igen - og det vil man da også gerne, men hvor skal pengene så komme fra? Aha - så det var ikke Statens omsorg for vort helbred der drev sagen, men en underlødig grådighed efter folkets penge!

Hvorfor lyver politikere? Hvorfor skabes dette umætteligt væsen, Staten, som med magt tager hvad den vil have? Hvorfor bliver folket slaver af Staten, som ellers burde gøre livet bedre for folket - det folk som i fællesskab udgør Staten. Hvorfor mister folket magten?

Uden tvivl vil det blive varmere og varmere i den store sorte gryde, under hvilken kannibalstaten har tændt op til folket. Staten vil vokse, og som celledelingen ved menneskets tilblivelse, vil Staten formere sig i hele verden, for til sidst at fødes som et nyt verdensrige, der kontrollerer hvert menneske på kloden. Fedtskatten er et lille bevis i hverdagen, for denne tendens.

1 "L 111 Forslag til lov om afgift af mættet fedt i visse fødevarer (fedtafgiftsloven)", Folketingets hjemmeside

2 Se eks. "Fedtskat undermineret af ny forskning", Videnskab.dk, d. 07-02-2011

3 "Nye tal viser, at danskerne køber mindre smør og færre kiks og småkager, efter at fedtafgiften blev indført.", Business.dk, d. 09-09-2012

4 "Regeringen foreslår højere bundskat", Jyllands-Posten Politik, d. 31-10-2012


Debat: Statens omsorg eller grådighed?

Skriv kommentar

Navn*
E-mail* (vises ikke)
Kommentar*

Relaterede nyhedsblogs

Politik [117]; Verdensordnen [157]; Økonomi [100];

Flere nyhedsblogs fra 2012