Det gamle testamente blev måske skrevet realtid, som aviserne i dag

Lagt på d. 02/08-13


Udskriv


Der findes stemmer der påstår at Bibelens historier er nedskrevet lang tid efter de egentlig skete. Tilmed mener nogle, at kong David og Salomon er opdigtede personer der er opfundet for at kunne datere Israels tid i landet tilbage til det 10. århundrede f.Kr.

Men arkæologien siger noget andet. Et 3.000 år gammelt kande-fragment, kaldt "Ophel Inscription", med en inskription på syv bogstaver er blevet tydet til at være skrevet i det 10. århundrede (1.000 f.Kr), der efter Bibelens datering var dengang David var konge.

Douglas Petrovich, der er ekspert i nærorientalsk oldtidshistorie og bibelstudie, fortæller at:

Hebræisk talende kontrollerede Jerusalem i de 10. århundrede… Hvem end de var, skrev de Hebræisk som om de ejede stedet1


Det tyder på at hebræerne skrev som tingene skete - ligesom vi gør det i dag i vore aviser. Bibelens historie, og Bibelen som værende historisk korrekt, vinder således igen troværdighed. Det kan ikke siges, at Bibelens fortællinger er skrevet ud fra hukommelsen flere hundrede år efter begivenhedernes udfoldelse. Da personen i Israel med dette potteskår beviseligt skrev på Davids tid, er der ingen grund til at tro, at de ikke også skrev begivenhedernes udfoldelse i realtid.

Ligeledes bevises det, at hebræisktalende boede i Israel, 1.000 år f.Kr.

1 "Message decoded: 3,000-year-old text sheds light on biblical history", Fox News, d. 31-07-2013


Debat: Det gamle testamente blev måske skrevet realtid, som aviserne i dag

Skriv kommentar

Navn*
E-mail* (vises ikke)
Kommentar*

Relaterede nyhedsblogs

Arkæologi [10]; Bibelens troværdighed [18]; Israel [104]; Oldtiden [5];

Flere nyhedsblogs fra 2013