Statsreligion kontra Skaberen.

Lagt på d. 15/09-13


Udskriv


Jeg tror at noget af det værste man kan præsentere Gud for, er at adressere skabelsen til en tilfældig, uintelligent og død proces. Kender man Gud ved man, at Han sætter sin ære i at blive anerkendt som Skaberen - det er vigtigt for Ham at vi forstår at Han har skabt alt og givet os livet. Han omtaler ofte sig selv som værende Skaberen - f.eks.: "Så siger Gud HERREN, som skabte og udspændte Himlen, udbredte Jorden med dens Grøde, gav Folkene på den Åndedræt og dem, som vandrer der, Ånde" (Es. 42:5) - "Ved du, hørte du ikke, at HERREN er en evig Gud, den vide Jord har han skabt? Han trættes og mattes ikke, hans Indsigt udgrundes ikke" (Es. 40:28) - "Jeg er HERREN, som skabte alt, som ene udspændte Himlen, udbredte Jorden, hvo hjalp mig?" (Es. 44:24) - "Det lyder fra HERREN, som udspændte Himmelen, grundfæstede Jorden og dannede Menneskets Ånd i dets Indre" (Zak. 12:1).

En artikel i Kristeligt Dagblad glædede mit hjerte, og måske vil det også glæde dig. Det er egentlig ikke artiklen som sådan der er glædelig, da den handler om "intelligent design" bevægelsens fremgang. Intelligent design er som sådan ikke knyttet til Gud som Skaber, og ærer ikke Ham som Skaber, men artiklen viser nogle interessante ting.

For det første ses, at "videnskaben", her repræsenteret af Peter C. Kjærgaard, opfører sig som enhver anden religion der forsvarer sit domæne. Han siger bl.a. om kreationismebevægelsen at:

Problemet er, at det bliver mere og mere acceptabelt at fremføre kreationistisk retorik, som ifølge mange mennesker har ret til at blive hørt på lige fod med videnskabelige argumenter.

Denne retorik er undergravende for videnskabens status1


Med andre ord ser man det problematisk at kreationistisk argumentation har ret til at blive hørt på lige fod med evolutionære (nævnt som videnskabelige) argumenter. I mellem linierne ligger at sådan burde det ikke være - skabelse ønskes ikke givet ret til at blive hørt. "Videnskaben" tåler og accepterer ikke modsigelse, og i over 150 år har den evolutionære bevægelse kæmpet, og kæmper endnu hårdt, for at bringe enhver stemme der ærer Skaberen for skabelsen til tavshed.

Når flere og flere mennesker sidestiller kreationistiske argumenter med videnskabelige argumenter, har vi et alvorligt samfundsproblem. Hvis kreationisterne har held til at underminere troen på evolutionsteorien, har de samtidig held til at underminere hele troværdigheden omkring videnskab og det videnskabelige arbejde. Det er farligt, for vi er afhængige af, at folks tiltro til videnskab er intakt1


Vi har naivt troet på, at oplysning var vejen frem. Men vi har for sent indset, at kreationisterne har gjort menneskets oprindelse til et kulturelt spørgsmål. Derfor virker vores videnskabelige argumenter heller ikke1


Det glædelige i dette er, at det fortæller os at det nytter at gå imod "videnskaben" - det lægger miner under evolutionsteorien som er afhængig af folks tiltro. Som enhver anden religion er "videnskaben" afhængig af at folk har tiltro, dvs. blind tillid til "videnskabens" teorier.

"Videnskaben" og dens ypperstepræster er kommet så langt væk fra Skaberen, og forståelsen af os der har fundet tro på Ham, at de på ny skal lære og forstå de tanker der ind til Darwins tid var naturlig accepteret i samfundene - at selvfølgelig har verden og livet en Skaber. Det er i "videnskabens" formørkede oplysning et alvorligt samfundsproblem at skabelse bliver hørt - der er ingen forståelse af at samfundet endnu eksisterer på grund af efterdønningerne af et engang gudfrygtigt samfund, der vandt Skaberens velsignelse.

Vi bliver nødt til at forstå kreationisterne, og hvorfor de siger, at det der med evolutionsteorien vil de ikke være med til. Vi er også nødt til at forstå, hvorfor netop spørgsmålet om menneskets udvikling er så vigtigt for hver af de små religiøse, sociale og kulturelle grupper, og hvorfor de ikke vil være med til at acceptere videnskabelig dokumentation1


Som jeg starter med at forklare, så er det vigtigt for Gud, at vi forstår at Han er den, der har givet os livet - at Han er den, der har givet os et sted at bo (Jorden) - at Han har skabt alt vi ser omkring os. Hvis "videnskabens" dokumentation var entydig korrekt, så ville det være universelt naturligt at acceptere den. Men den manglende accept viser tydeligt, at det er den ikke - der er en anden forklaring som for mange mennesker giver en bedre forklaring på "videnskabens" paradoks - at tomhed, i nogle teorier bestående af stof og antistof, formede sig til kærlighed, vrede, glæde, sorg, tanker, holdninger, personligheder, dyr, mennesker - selvstændige individer der bekymrer sig om hvad formålet med livet er, hvad livet efter dette handler om. Samfundet har glemt budskabet, og har brug for at blive mindet om, at der er en rigtig god forklaring på universets og livets oprindelse. Gud skabte himmelen og Jorden!

"Videnskaben" føler sig truet af budskabet om Skaberen, og vi må fortsat banke på murerne "videnskaben" har bygget op omkring vore samfund, for at værne mod budskabet om Gud. På et tidspunkt vil det blive forbudt, som det allerede er i flere lande, at tale om Skaberen, så lad os arbejde så længe vi kan, og fortælle verden om Skaberen, der tilmed gav sit liv, for at vi skulle erfare Hans kærlighed for os, at vi skulle erkende at Han er Skaberen af liv i både himmel og på jord.

Læs evt. også:
 • Ateisme - ingen, stor eller enorm tro?
 • Evolution, falsum eller fakta?
 • Big Bang hvad?
 • Udviklning eller skabelse
 • Skabelse kontra udvikling
 • Noas ark

 • 1 "Evolutionsteoriens sejrsgang er forbi", Kristeligt Dagblad, d. 10-09-2013


  Debat: Statsreligion kontra Skaberen.

  Skriv kommentar

  Navn*
  E-mail* (vises ikke)
  Kommentar*

  Relaterede nyhedsblogs

  Ateisme [14]; Evolution [58]; Falsk religion [82]; Kristendom [61]; Samfund [68]; Skabelse [17]; Videnskab [53];

  Flere nyhedsblogs fra 2013