De rige og de mægtige køber sig forspring med luksushuler

Lagt på d. 07/09-22


Udskriv


Douglas Rushkoff, en marxistisk teoretiker, har med et ordspil til evolutionens motto "De stærkeste overlever" skrevet bogen "De rigestes overlevelse: Tech-milliardærernes flugtfantasier" (Survival of the Richest: Escape Fantasies of the Tech Billionaires). Han har talt med milliardærer der er bekymrede for fremtiden, og mens de tror de kan skjule sig for én fjende i sine luksusbunkere, vil de blive overrasket over toget der rammer dem, når deres største fjende dømmer Jorden.

Rushkoff fortæller at:

Deres ekstreme rigdom og privilegier tjente kun til at gøre dem besat af at isolere sig fra den meget reelle og nuværende fare for klimaændringer, stigende havniveauer, massemigrationer, globale pandemier, nativistisk panik og ressourceudtømning. For dem handler fremtidens teknologi kun om én ting: flugt fra os andre...

Det, jeg indså var, at disse mænd faktisk er tabere. Milliardærerne, der kaldte mig ud i ørkenen for at evaluere deres bunkerstrategier, er ikke det økonomiske spils sejrherrer, men ofrene for dets perverst begrænsede regler. Mere end noget andet er de bukket under for en tankegang, hvor at 'vinde' betyder at tjene penge nok til at isolere sig fra den skade, de skaber ved at tjene penge på den måde. Det er, som om de vil bygge en bil, der går hurtigt nok til at slippe ud af sin egen udstødning.1

Løsningen på den forestående krise, er for både de milliardærske preppere og for Douglas Rushkoff, alt andet end at omvende sig til Gud. Anstrengelser for at redde klima, økonomi og helbred, er symptombehandling og ikke årsagsbehandling.

Gud har forudsagt for os, at denne tid ville komme, hvor ikke blot rigmænd, men mennesker fra alle samfundslag vil rystes når Jesus bryder det sjette segl:

"da kom der et stort jordskælv, og solen blev sort som en sørgedragt, og hele månen blev som blod. Og himmelens stjerner faldt ned på jorden, ligesom et figentræ kaster sine umodne figener, når det rystes af en stærk storm. Og himmelen forsvandt som en bogrulle, der rulles sammen, og alle bjerge og øer blev flyttet fra deres plads" (Åb. 6:12-14)

Det vi ser i denne tekst er et stort jordskælv der udløser store vulkanudbrud, som dækker for sol og måne. En sky af meteorregn der kommer ned over Jorden, mens Jorden den vender sig i universet og forberedes på 1000årsriget, hvor paradisiske tilstande vil herske under Fredsfyrsten Jesus Kristus.

Esajas fortæller også om det og siger, "al Himlens Hær opløses; som en Bog rulles Himlen sammen, og al dens Hær visner hen som Vinstokkens visnende Blad, som Figentræets visnende Frugt" (Es. 34:4) og han fortæller at "Jorden flytter sig skælvende ved Hærskarers HERRES Harme på hans brændende Vredes Dag" (Es. 13:13) "Jorden smuldrer og smuldrer, Jorden gynger og gynger, Jorden skælver og skælver; Jorden raver og raver som drukken og svajer som Vogterens Hytte; tungt ligger dens Brøde på den, den segner og rejser sig ikke" (Es. 24:19-20).

Disse rigmænd, tillige med jordens konger, stormændene, hærførerne og alle trælle og frie, fortæller Gud, "skjulte sig i huler og mellem bjerge og klipper (herunder bunkere)og de sagde til bjergene og klipperne: »Fald over os og skjul os for hans åsyn, som sidder på tronen, og for Lammets vrede!" (Åb. 6:15-16).

Klima, økonomi og pandemi bliver mildest talt noget sekundært når Guds dom rammer de ugudelige. Rigmændende bruger nu sine penge til at købe sig falleret sikkerhed, i håb om at de står bedre end den almindelige, småborgerlige pøbel, men snart vil de sidde i deres luksusbunkere og erkende at Guds vrede er kommet, "hvem kan da bestå?" (Åb. 6:17). Det som Douglas Rushkoff her fortæller, det er endnu et bevis til den overvældende bunke for, at alt vi læser i Bibelen er sandt. Rigmændende køber sig huler, præcis som Gud fortalte os - og snart vil de erkende at de prioriterede forkert.

Det er tid nu til at omvende sig til troen på Jesus. Tid til at ændre sin holdning til Ham og tage imod den frelse Han tilvejebragte på korset, hvor Han i dit og mit sted betalte prisen for vores synd, naglede alt der anklager os til korset ved sin død med ordene "Det er fuldbragt" hvilket betyder "Gælden er betalt til fulde", for at vi skal gå fri og arve evigt liv med Ham. Det er den eneste prioritet der giver mening. Jesus er den eneste udvej, det eneste ly vi har for den kommende trængsel. Jesus er vores håb og tilflugt, som arken i Noas dage blev et forbillede på. Alle preppere spilder tid og penge på sine forberedelser. Der er ingen vej udenom. Dommen rammer alle uanset social status - undtagen os der har omvendt os, som på det kommende tidspunkt sidder med Jesus hos Faderen, indtil trængslen er forbi.

1 "The super-rich ‘preppers’ planning to save themselves from the apocalypse", The Guardian, d. 04-09-2022


Debat: De rige og de mægtige køber sig forspring med luksushuler

Skriv kommentar

Navn*
E-mail* (vises ikke)
Kommentar*

Relaterede nyhedsblogs

Tidens ende [78]; Trængslen [70];

Flere nyhedsblogs fra 2022