AstraZeneca indrømmer trombose med trombocytopeni-syndrom

Lagt på d. 12/05-24


Udskriv


AstraZeneca har for første gang i retsdokumenter indrømmet, at deres COVID-19 vaccine kan medføre en sjælden bivirkning. Dette markante skift kan potentielt åbne op for millionstore erstatningskrav.

Selvom den farmaceutiske gigant er involveret i et gruppesøgsmål, hvor det hævdes, at vaccinen, udviklet i samarbejde med University of Oxford, har forårsaget død og alvorlig skade i adskillige tilfælde, fastholder firmaet en overordnet benægtelse. I en retsdokument indsendt til High Court i februar, anerkender AstraZeneca, at deres vaccine kan forårsage (trombose med trombocytopeni-syndrom)

Det indrømmes, at AZ-vaccinen i meget sjældne tilfælde kan forårsage TTS. Årsagsmekanismen er ikke kendt.1

Men de tilføjer, at 

vi ikke accepterer, at TTS er forårsaget af vaccinen på et generisk niveau.

Juridiske kampe og personlige tragedier udfolder sig sideløbende, mens familier og ofre søger retfærdighed og erstatning. Advokater, der repræsenterer ofrene, beskriver vaccinebivirkningernes effekt som "ødelæggende for et lille antal familier". En af de mest hjerteskærende sager involverer Jamie Scott, en far til to, som har lidt varig hjerneskade efter at have udviklet en blodprop og en blødning i hjernen. Han har ikke været i stand til at arbejde siden han blev vaccineret i april 2021.

"Det har taget AstraZeneca et år at formelt indrømme, at deres vaccine kan forårsage de ødelæggende blodpropper," siger Sarah Moore, partner i advokatfirmaet Leigh Day. Dette indikerer en modvillighed til fuldt ud at anerkende de mulige farer ved deres produkt, som allerede bredt er accepteret af det kliniske samfund.

På trods af disse indrømmelser er AstraZenecas officielle holdning stadig, at de "har dyb sympati for enhver, der har mistet elskede eller rapporteret sundhedsproblemer", og at "patientsikkerhed er vores højeste prioritet".

De igangværende retssager og de komplekse medicinske beviser fremhæver de alvorlige konsekvenser af vaccinebivirkninger, mens juridiske og etiske spørgsmål fortsat bliver debatteret i retssalene og offentligheden.

Denne vage erkendelse, der kan give indtryk af at der ikke er meget at komme efter, har dog udviklet sig til en global tilbagetrækning af deres vaccine. Men det er ikke for skadernes skyld, "Virksomheden siger, at beslutningen er rent kommerciel, da vaccinen er blevet afløst af alternativer"2. Men Astrazeneca er stolt:

Vi er utroligt stolte af den rolle Vaxzevria spillede i at afslutte den globale pandemi. Ifølge uafhængige skøn blev over 6,5 millioner liv reddet alene i det første års brug, og over tre milliarder doser blev leveret globalt.
Vores indsats er blevet anerkendt af regeringer over hele verden og betragtes bredt som værende en kritisk komponent i at afslutte den globale pandemi.

Tilbagetrækningen af vaccinen er sket frivilligt i EU, og lignende ansøgninger vil blive indgivet i andre lande. Marco Cavaleri, leder af vacciner ved det Europæiske Lægemiddelagentur, bekræftede, at processen med at trække Vaxzevria tilbage er i gang, som en del af en bredere tilbagetrækning af forældede vacciner.

Tilbagetrækningen kommer efter intensivt juridisk og offentligt pres, med mere end 50 formodede ofre og deres pårørende, der har sagsøgt AstraZeneca. Disse sager centreres omkring VITT (vaccine-induceret immun trombocytopeni og trombose), en underkategori af TTS. "Patienternes sikkerhed har altid været vores højeste prioritet", har AstraZeneca konsekvent hævdet, på trods af de alvorlige bivirkninger.

Kate Scott, hvis mand Jamie led varig hjerneskade efter vaccinationen, udtrykte lettelse over, at vaccinen ikke længere vil blive brugt: 

De siger, det er af kommercielle årsager, men måske er det fordi den ikke længere kan ses som værende inden for acceptable sikkerhedsparametre.

Sarah Moore, partner hos advokatfirmaet Leigh Day, som fører retssagerne, påpegede, at beslutningen om at trække markedsføringstilladelserne tilbage vil blive set som en beslutning knyttet til AstraZenecas nylige indrømmelse af, at vaccinen kan forårsage TTS.

Til dem, som vi repræsenterer, som alle har lidt dødsfald eller alvorlig skade som følge af AstraZeneca-vaccinen, vil denne beslutning om at tilbagekalde markedsføringstilladelsen, der afslutter brugen af AstraZeneca-vaccinen i EU, blive hilst velkommen.

Det vil blive set som en beslutning forbundet med AstraZenecas nylige indrømmelse, at vaccinen kan forårsage TTS, og det faktum, at regulatorer over hele verden suspenderede eller stoppede brugen af vaccinen efter bekymringer vedrørende TTS.

Dette er et vigtigt regulatorisk skridt, men stadigvæk forbliver vores kunder uden rimelig kompensation. Vi vil fortsætte med at kæmpe for den kompensation, vores kunder har brug for, og kæmpe for en reform af vaccineskadebetalingsordningen.

Igen bliver vi mindet om hvordan pengemaskinen er sat foran menneskeliv. Reklamesnak fra ende til anden. Virkeligheden er, at det nu viser sig at Astrazenecas' injektionsvæske er så giftig at den trækkes tilbage i hele verden. Og omfanget af skader ved vi også, er ukendt men meget større end vi får at vide. Og bare lige for at opfriske hukommelsen3:

Blathnaid Corless rapporterer, at individer, der har oplevet alvorlige og livsændrende skader efter at have modtaget Oxford-AstraZeneca-vaccinen, møder censur på sociale medier, når de forsøger at diskutere deres symptomer.

Charlet Crichton, som oplevede alvorlige bivirkninger efter sin vaccination, har set sin virksomhed inden for sportsterapi lide, og hun tilbringer nu uger ad gangen sengeliggende. Hun grundlagde Facebook-gruppen UK CV Family for at finde støtte, men gruppen og dens medlemmer har været nødt til at selv-censurere for at undgå at blive lukket ned.

Derudover forsøgte YouTube at censurere en video, der indeholdt et vidnesbyrd fra en advokat under den officielle COVID-19-undersøgelse i Storbritannien, der talte om dødsfald og andre alvorlige bivirkninger forårsaget af vacciner. Dette blev markeret som et brud på platformens politikker mod medicinsk misinformation. Selvom YouTube senere tillod videoen og indrømmede fejl, fremhæver denne hændelse de problemer, der kan opstå, når platforme fejlagtigt censurerer væsentlige debatter om folkesundhed.

Stephen Bowie, medlem af Scottish Vaccine Injury Group, oplevede en en "spinal infarkt" eller "rygmarvsinfarkt", som er en tilstand, hvor blodforsyningen til rygmarven afbrydes, hvilket fører til skader på rygmarvsvævet. Det kan forårsage pludselige symptomer som lammelse eller følelsesløshed. Han oplevede også blodpropper efter sin vaccination. Hans forsøg på at dele juridiske vidnesbyrd stødte også på modstand fra YouTube, der hævdede, at indholdet overtrådte deres politikker.

Disse erfaringer, som blev omtalt under en høring, viste, at personer, der er blevet skadet af injektionsvæsken, er tvunget til at kommunikere i koder online for at undgå censur. Advokat Anna Morris KC påpegede, at censur er et "meget reelt problem" for dem, der er skadet af vacciner, og deres støttegrupper er blevet lukket ned af sociale medieplatforme, mens deres oplevelser bliver censureret af mainstream-medierne.

Meta, som ejer Facebook, har ikke ønsket at kommentere på situationen, og AstraZeneca fastholder, at patientsikkerhed er deres højeste prioritet, og at deres vaccine kontinuerligt har vist sig at have en acceptabel sikkerhedsprofil.

Al Astrazenecas forsvar, bunder i reklame og økonomi. Der er ingen interesse i patentsikkerhed, for det er der ingen penge i. Men det kan de selvfølgelig ikke sige.

Blot til påmindelse om at big pharma handler om penge og ikke helbred. Ang. Astrazeneca, se også denne nyhed "Vaxzevria, når jorden brænder".

1 "AstraZeneca admits its Covid vaccine can cause rare side effect in court documents for first time", The Telegraph, d. 28-04-2024
2 "AstraZeneca withdrawing Covid vaccine worldwide", The Telegraph, d. 07-05-2024"
3 "We’re being censored, claim victims of AstraZeneca Covid vaccine", The Telegraph, d. 06-01-2024"


Debat: AstraZeneca indrømmer trombose med trombocytopeni-syndrom

Skriv kommentar

Navn*
E-mail* (vises ikke)
Kommentar*

Relaterede nyhedsblogs

Corona [82]; Medicinalfirmaer [13]; Vaccine [85];

Flere nyhedsblogs fra 2024