Profeti om jødeforfølgelse materialiseret

Lagt på d. 12/06-24


Udskriv


Hvordan ser profetien "siden sender jeg Bud efter Jægere i Mængde, og de skal jage dem fra hvert Bjerg, hver Høj og Klippernes Kløfter" ud i sin opfyldelse?

Profetien kommer i en sammenhæng, hvor Gud har fået nok af jødernes ondskab, der kom til udtryk igennem afgudsdyrkelse med alverdens vederstyggeligheder i sådan en grad, at Gud anbefaler Jeremias ikke selv at få børn i landet. Han beskriver at jøderne vandrede "hver især efter sit onde hjertes fantasi" (KJV), og Han vil derfor sprede dem 

Gud revser aldrig uden at give håbet med og siger, "Se, derfor skal Dage komme, lyder det fra HERREN, da det ikke mere hedder: "Se, derfor skal Dage komme, lyder det fra HERREN, da det ikke mere hedder: "Så sandt HERREN lever, der førte Israelitterne op fra Ægypten!" men: "Så sandt HERREN lever, der førte Israelitterne op fra Nordens Land og alle de Lande, til hvilke han havde stødt dem bort!" Og jeg fører dem hjem til deres Land, som jeg gav deres Fædre. Se, jeg sender Bud efter Fiskere i Mængde, lyder det fra HERREN, og de skal fiske dem; og siden sender jeg Bud efter Jægere i Mængde, og de skal jage dem fra hvert Bjerg, hver Høj og Klippernes Kløfter" (Jer. 16:14-16).

Denne profeti beskriver Israels historie fra udvandringen fra Egypten (ca. 1446 f.Kr.) til eksilet (586 f.Kr.) og den lovede tilbagevenden til deres land (536 f.Kr.), samtidig med at den forudser den endelige opfyldelse af profetien i de sidste dage. Jeremias bruger udtrykket "fra Nordens Land og alle de Lande" (16:15) til at beskrive jødernes adspredelse. Han siger også, at Israel ville ære Gud for deres befrielse fra eksilet, ligesom deres forfædre havde æret Ham for befrielsen fra Egypten. Det er værd at bemærke, at Jer. 23:7-8 næsten ordret citerer Jer. 16:14-15, hvilket understreger vigtigheden af denne begivenhed. Det er en gentagelse af profetien helt tilbage i 5. Mos. 4:30 for mere end 3.400 år siden (citeret fra KJV), ”Når du er i trængsel, og alle disse ting er kommet over dig i de sidste dage, når du da vender om til din Gud og adlyder Hans røst, (for Herren din Gud er en barmhjertig Gud), vil Han ikke forlade dig eller udrydde dig, eller glemme pagten med dine fædre, som Han svor dem”.

Med dette i tanken, at Gud i de sidste dage vil samle jøderne i sit hjemland, endog sende jægere der jager dem hjem, så læs da dette opslag fra Hillel Fuld, en ortodoks jøde i Israel, på X/Twitter:

Jøder, hør efter, KOM VÆK mens I stadig kan!
Okay, du vil rulle med øjnene og kalde mig alarmist, gå endelig i gang. Eller måske lyt til mig.

Jeg voksede op med bedsteforældre, der overlevede Holocaust. Jeg har hørt alle historierne førstehånds. Jeg hørte, hvordan min bedstemor stod i selektionslinjen med en nazist foran, der viftede sin finger til venstre eller højre for at beslutte, hvilken jøde der skulle leve, og hvilken der skulle dø.

Jeg hørte, hvordan hun blev valgt til at leve, men hendes kusine var mindre heldig. Så min bedstemor risikerede alt, løb hen til sin kusine og trak hende over i sin linje. Hun reddede hendes liv, og begge levede for at fortælle historien til deres børn og børnebørn.

Nazister overalt, gøende hunde, jøder der blev ført til deres død, og hun havde modet til at gøre det.

Men noget har altid naget mig.

Før Holocaust, i årene der førte op til det, hvorfor forlod jøderne ikke landet?

Jeg mener, retorikken var klar, diskriminationen var reel, og de lovgav endda mod jøder. Hvad tænkte de på, at de ikke forlod landet?

Hele mit liv har jeg ikke kunnet finde ud af det.

"De var komfortable." Er svaret, jeg altid får, når jeg stiller det spørgsmål.

Komfortable? Komfortable nok til at dø? Hvordan kan det være en overvejelse?

Svaret er, at ikke kun var de komfortable, men de nægtede at læse skriften på væggen. De nægtede at tro, at hvad der skete med deres forfædre gennem hele den jødiske historie, kunne ske for dem.

"Det vil ikke ske her." Det var, hvad de troede.

I bakspejlet ser vi tilbage og kan ikke forstå, hvor blinde de var.

Og nu, mine jødiske venner, lad mig spørge jer om dette.

Hvis jeg satte en pistol for dit hoved lige nu og sagde "tag et fly til Israel i løbet af den næste time, eller jeg trykker på aftrækkeren...", ville du tage på flyet, ikke?

Hvilket betyder, at du ikke tror, at hvad der sker nu i hele Amerika og Europa, er en pistol, så her er spørgsmålet. Hvad er så en pistol?

Hvilken begivenhed ville være en pistol? Hvilken begivenhed ville få dig til at indse, at du skal ud nu? Læser du skriften på væggen? Er der nogen begivenhed, hvor du ville sige "Nu er det nok! Jeg er ude herfra!"

Før du angriber mig for at være ufølsom, lad mig sige dette meget klart. Jeg nedvurderer på ingen måde udfordringen ved at pakke sit liv og flytte på tværs af verden! Jeg forstår det. Det gør jeg virkelig. Det er super svært. Næsten umuligt.

Jeg forstår det. Du er komfortabel. Du blev født der. Dine forældre blev født der. Du kan ikke bare pakke sammen og forlade det.

Ville du, hvis dit liv afhang af det? Hvad med dine børns liv?

Så fortæl mig, hvad udgør en pistol?

Antisemitter i kongressen?

Popstjerner, der erklærer deres kærlighed til Hitler?

Jøder, der bliver slået på gaden?

Udbredt vold mod jøder?

Antisemitiske tilråb overalt på gaden og på internettet?

En præsident/statsminister, der vender sig mod jøderne?

Bogstavelig antisemitisk juridisk handling i en international domstol?

Fortæl mig venligst, hvilken begivenhed skal der ske, før du indser, at du er i fare? Er der overhovedet sådan en begivenhed? Ville du blive der uanset hvad der sker?

Mine brødre og søstre, hvis I bor uden for Israel og læser dette, føler I jer sandsynligvis meget dømt af mine ord. Jeg forstår det. Og jeg er ked af det.

Men tro mig, jeg skriver disse ord med stor sorg, og jeg skriver dem fra et sted af kærlighed.

I er ikke længere sikre på gaderne i NY eller London. I er ikke sikre i Paris, og I er heller ikke sikre i Montreal. Faktisk ville det være kortere at lave en liste over steder, hvor I er sikre uden for Israel.

Vent. Jeg ved, hvad I tænker.

"Jøder er sikre i Israel?!! Ved du ikke, hvad der sker der? Er du ikke bekendt med 10/7? Hvordan kan du sige, at du er mere sikker der? Flere jøder er døde der end her!"

Godt spørgsmål.

Du har ret. Tiderne er skræmmende her. Krigen er skræmmende. Folk dør. Deres huse brænder. De må evakuere deres hjem i tusindvis. Det er sandt. Jeg vil ikke lægge sukker på det.

Der er dog en lille forskel.

Her, er der nogen, der bekymrer sig om dig.

Ja, vi fejlede STORT den 10/7. Men forstå, at her i Israel har vi verdens mest magtfulde hær dedikeret til én ting: at sørge for, at du er sikker.

Selvfølgelig har der været fejl. Vold i Mellemøsten hviler ikke et sekund. IDF har verdens hårdeste job, men forskellen er, at her er der en IDF.

Her er der en regering, der måske er dybt splittet politisk, men hvert medlem af regeringen er enige om én ting. De er alle enige om, at dette land har én opgave, og det er at beskytte dig!

Hør her, Israel vil vinde denne krig, og vores fjender vil være væk. Kan du sige det samme om antisemitisme på dine gader? Bliver tingene bedre derovre? Kommer ånden tilbage i flasken?

Tror du, at det forfærdelige jødehad, vi ser på gaderne, vil forsvinde? Det vil det ikke. Læs en historiebog. Tingene vil blive meget værre!

I Amerika eller Europa kan du være sikker for nu på trods af at være jøde. I Israel er du sikker, FORDI du er jøde. Det er forskellen.

Staten Israel er et historisk vidunder. Det er en enestående begivenhed, at en nation vender tilbage til sit hjemland efter tusinder af års eksil.

Vi oplever stadig vokseværk, eller måske er det fødselsveer, men Israel vil fortsætte med at blomstre og vil altid være et sted, hvor du er hjemme. Israel vil altid være dit hjem.

Så jeg vil efterlade jer med en handlingsplan, eller en opfordring til handling, som vi kalder det i marketingverdenen.

Hvis jeg sagde til dig, at du skulle tage et fly om en time, ville jeg have spildt din tid med at læse dette. Du tager ikke et fly om en time... I hver generation bliver vi komfortable og begynder at tro, at vi er hjemme. Men så minder vores værter os, ved hjælp af dette værktøj de har bygget kaldet antisemitisme, om, at vi faktisk ikke er hjemme.

Vi troede, vi var hjemme i Egypten. Og i Spanien. Og i Rom. Og i Babylonien. Og i Tyskland.

Og vi tror, vi er hjemme i dag i NY, LA, London eller Paris. Men vi er det ikke, og vores såkaldte pro-palæstinensiske venner minder os hver dag om, at vi ikke er sikre på gaderne. De minder os om, at politiet ikke bekymrer sig, at ingen bekymrer sig.

Kom hjem. Vi har brug for jer. I har brug for os.1

Ifølge Zack Sage, der på sin Instagram viser et skema over interne flygtninge, ligger Palæstina nummer 132.

 1. Sudan: 9,1 millioner
 2. Syrien: 7,3 millioner
 3. Den Demokratiske Republik Congo: 6,4 millioner
 4. Colombia: 5,1 millioner
 5. Yemen: 4,3 millioner
 6. Afghanistan: 4,1 millioner
 7. Somalia: 3,9 millioner
 8. Ukraine: 3,7 millioner
 9. Nigeria: 3,2 millioner
 10. Etiopien: 2,9 millioner
 11. Myanmar: 2,5 millioner
 12. Burkina Faso: 1,7 millioner
 13. Palæstina: 1,6 millioner
 14. Irak: 1,5 millioner
 15. Sydsudan: 1,3 millioner

Det er ca. tal, der viser hvor skørt det er at hele verden demonstrerer for Palæstina. Der er tydeligvis andre kræfter i gang. 

Den skildring af verden i dag som Hillel Fuld har tegnet for jøderne, er hvad Gud forudsagde for tusinder af år tilbage. Det er en opfordring der viser at jægerne er udsendt for at jage jøderne hjem, og det kaldes antisemitisme. Det viser os med tydelige ord hvorfor jøderne har brug for Israel - det er det eneste sted de kan finde fred for jægerne. Hvis ikke jøderne har Israel, hvor skal de da flygte hen? Endeligt viser det os at vi troende på Jesus, som er Hans løn, også snart tages hjem med magt.

1 "Hillel Fuld", X, d. 11-062024
2 "No Jews no news", Instagram, d. 11-06-2024


Debat: Profeti om jødeforfølgelse materialiseret

Skriv kommentar

Navn*
E-mail* (vises ikke)
Kommentar*

Relaterede nyhedsblogs

Antisemitisme [8]; Det jødiske folk [14]; Profetisk opfyldelse [33]; Tidens ende [78];

Flere nyhedsblogs fra 2024