#45 Rafah, Philadelphi-korridoren og Jabaliya-lejren

Lagt på d. 30/05-24


Udskriv


Israelske forsvarsstyrker (IDF) fra Division 162 gik d. 20. maj dybt ind i Rafah, ind i Brasil-kvarteret - en by beliggende i den sydlige del af Gazastriben, som ofte er nævnt i nyhederne i forbindelse med militære operationer og konflikter på grund af dets strategiske placering og den tætte befolkning. Styrkerne avancerede flere kilometer forbi Rafah-krydset og kontrollerer nu omkring to tredjedele af Philadelphi-aksen. Ifølge IDF's estimater har omkring 950.000 palæstinensere allerede evakueret fra kampzonen i Rafah, men der er stadig omkring 300.000-400.000 tilbage, koncentreret i Vest-Rafah, hvor IDF endnu ikke har kæmpet.

Division 162 fortsatte operationen ind i Philadelphi-korridoren, også kendt som Philadelphi-aksen, som er en smal landstrimmel langs grænsen mellem Gazastriben og Egypten. Denne korridor strækker sig cirka 14 kilometer fra kysten ved Middelhavet til Rafah-krydset. Området har været af stor strategisk betydning, især for kontrol og sikkerhed i regionen. Operationen handler egen om at lokalisere Hamas' terror-tunneller. Styrkerne har nu fuld operationel kontrol over hele Philadelphi-aksen og har opdaget 20 tunneller i området, hvoraf nogle allerede er blevet ødelagt. IDF har også lokaliseret 82 underjordiske skakter nær aksen, som undersøges for destruktion, og al information er blevet overført til Egypten.

Langs Philadelphi-aksen har IDF fundet dusinvis af raketter, klar til affyring mod Israel. Hamas havde bevidst placeret raketterne tæt på den egyptiske grænse i håb om, at IDF ikke ville angribe dem der. IDF’s fulde kontrol over Philadelphi-korridoren er en afgørende sejr, da Hamas nu er fuldstændig afskåret fra at få våben, brændstof og andre ressourcer ind i Gaza uden IDF’s kontrol. Dette markerer et vendepunkt i krigen mod Hamas.

IDF har indtil videre lokaliseret mere end 10 smuglingstunneller langs Philadelphi-aksen, som krydser fra Gaza til Egypten. Nogle af disse er allerede blevet ødelagt, og arbejdet fortsætter med at ødelægge resten. Infanteriskolens brigade (en enhed inden for IDF, der er ansvarlig for uddannelse og træning af infanterisoldater) er også trådt ind i Rafah som den sjette brigade, der kæmper i området.

Nye detaljer er også blevet frigivet om skududvekslingen mellem IDF og den egyptiske hær. Israel har klar dokumentation af hændelsen, hvor en egyptisk soldat ses åbne ild mod IDF-styrkerne. Israel og Egypten arbejder nu tæt sammen for at holde hændelsen lavprofil og lukke sagen. IDF’s operationer i Rafah fortsætter med høj intensitet, og deres fremskridt markerer betydelige strategiske gevinster i kampen mod Hamas. Det foregår også i hjertet af Jabaliya-lejren, Flere terrorgrupper, som beskød vores styrker, blev elimineret.

Jabaliya-lejren er en af de største palæstinensiske flygtningelejre i Gazastriben. Den ligger i det nordlige Gaza, tæt på byen Jabaliya. Lejren blev etableret i 1948 efter den arabisk-israelske krig, hvor mange palæstinensere blev fordrevet fra deres hjem og søgte tilflugt i Gazastriben. I forbindelse med IDF's militære operationer nævnes Jabaliya-lejren ofte, fordi den også rummer underjordiske tunneller og skjulte baser, der bruges af Hamas til at udføre deres operationer. Det gør lejren til et strategisk mål for israelske militære operationer.

Styrkerne fra den 98. Division fortsætter deres operationer i hjertet af Jabaliya-lejren. Kampgruppen fra den 7. Brigade fandt våben, inklusive Kalashnikov-typer og patroner, og dræbte terrorister, der nærmede sig dem ved at affyre tanks.

Den 99. Division, ledet af 679. Brigade Combat Team, fortsætter operationerne i centrum af Gazastriben. I løbet af det sidste døgn lokaliserede styrkerne et våbendepot i området.

I løbet af det sidste døgn blev der affyret missiler mod israelske styrker i Jabaliya-området. Styrkerne identificerede to terrorister, der kom ud af bygningen, hvorfra skydningen blev udført. Ledet af luftvåbnet og Gaza-divisionen, angreb et fly og eliminerede terroristerne.

I løbet af det sidste døgn angreb jagerfly fra luftvåbnet over 50 mål i hele Gazastriben.  • Verden vil befri Palæstina
  • Over alt bliver kravet stillet, "befri Palæstina"
  • Med vrede mod Israel kræves et frit Palæstina
  • Israel er i gang!
  • Som en rodbehandling hos tandlægen, er Israel ved at befri Palæstina
  • De skal bare helt i bund i kanalerne
  • Når Hamas er væk, er Palæstina fri
Nyhedsoversigt for krigen i Israel:Debat: #45 Rafah, Philadelphi-korridoren og Jabaliya-lejren

Skriv kommentar

Navn*
E-mail* (vises ikke)
Kommentar*

Relaterede nyhedsblogs

Israel i krig 2023/24 [54];

Flere nyhedsblogs fra 2024