#43 Israel forrådt og Irans kiksede angreb.

Lagt på d. 16/04-24


Udskriv


Det er for Israel tydeligt, at det iranske angreb var koordineret med den amerikanske administration. Det er sandsynligt, at iranerne advarede om, at de ville angribe, og USA forsikrede dem om, at det ikke ville tillade et israelsk svar. Biden-administrationen fortsætter på den mest monstrøse måde at se Iran som en aktiv, med hvilken der skal indgås aftaler. Det viser sig igen og igen, at Amerika og verdens ledere generelt er med Israel, når de angribes, men når de svarer igen, møder de modstand. Det er en slatten støtte!

Iran informerede Tyrkiet på forhånd om sin planlagte operation mod Israel, fortalte en tyrkisk diplomatisk kilde Reuters på søndag, og tilføjede, at Washington havde formidlet til Teheran via Ankara, at enhver handling skulle være "inden for visse grænser"... Den tyrkiske kilde, der talte på betingelse af anonymitet, sagde, at Tyrkiets udenrigsminister Hakan Fidan havde talt med både sin amerikanske og iranske modpart i den forgangne uge for at drøfte den planlagte iranske operation, og tilføjede, at Ankara var blevet gjort opmærksom på mulige udviklinger. Tidligere på ugen talte den amerikanske udenrigsminister Antony Blinken med Fidan for at gøre det klart, at en eskalering i Mellemøsten ikke var i nogens interesse. "Iran informerede os på forhånd om, hvad der ville ske. Mulige udviklinger kom også op under mødet med Blinken, og de (USA) meddelte Iran gennem os, at denne reaktion måtte være inden for visse grænser," sagde kilden. Som svar sagde Iran, at reaktionen ville være et svar på Israels angreb på deres ambassade i Damaskus og at det ikke ville gå ud over dette.1"

Selvom Iran ikke var i stand til at angribe med noget der føltes større end tandstikker, Kan Israel ikke tillade sig at tie.

Omtrent 50% af de ballistiske missiler affyret af Iran undlod at affyre eller styrtede ned, før de nåede deres mål, sagde tre amerikanske embedsmænd.

Amerikanske embedsmænd sagde, at Iran affyrede mellem 115 og 130 ballistiske missiler, der var rettet mod Israel. Da de blev bedt om flere detaljer om disse strejker, indrømmede embedsmændene, at kun omkring halvdelen af ​​dem blev opsnappet med succes. Resten svigtede under flugten og nåede ikke deres mål, sagde embedsmændene.

"Så meget for Irans berygtede ballistiske missilkapacitet" sagde en amerikansk embedsmand.2
 

Rapporter viser, at IDF (Israels Forsvarsstyrker) fremlagde en plan for et angreb i Iran for premierminister Netanyahu og hans medlemmer i krigskabinettet - et angreb, hvis resultater vil være vanskelige for iranerne og vil få det terroristiske regime til at forstå, at de ikke bør rode med Israel. En militær embedsmand tilføjede, at planen fremlagt af IDF kan implementeres øjeblikkeligt, og at alt, hvad der kræves, er en beslutning fra premierministeren om sagen. "Vi kan beskadige Iran alvorligt i dybden. Det iranske forsvar vil ikke kunne besejre os, og det iranske regime vil forstå IDF's og Israels stats magt. Angrebet er nødvendigt for at afskrække vores fjender, så de forstår, at de, der forsøger at skade Israel, vil befinde sig i et meget vanskeligt problem", sagde den militære kilde og tilføjede: "IDF behøver ikke hjælp fra andre hære, men der er ingen tvivl om, at efter en sådan operation dybt inde i Iran, vil der blive dannet en koalition mod det terroristiske regime og vil også kvæle det økonomisk." Israel overvejer muligvis følgende mål i Iran som olieanlæg, dæmninger, Nukleare steder og missil siloer.

Irans stabschef Mohammad Baghri sagde: "USA gjorde sit bedste for at beskytte Israel i himlen over Irak og Jordan, men det lykkedes ikke at afværge vores missiler - vores svar vil være bredt, hvis Israel reagerer på angrebet. Vi sendte en besked til USA gennem den schweiziske ambassade om, at hvis det deltager i fremtidige aktioner mod os sammen med Israel, vil vi angribe dets baser i regionen".

Efterretningstjenesten for Irans Revolutionære Garde udgiver en advarsel mod at offentliggøre pro-israelske opslag og beskeder på sociale netværk i Iran.

Israel
Som svar er der tegn på, at Israel forbereder sig på et gengældelsesangreb mod Iran. Flere nøgleudviklinger er fremhævet:

Forberedende handlinger fra andre nationer: USA, Tyskland og Frankrig opfordrer deres borgere til øjeblikkeligt at forlade Iran, hvilket indikerer en potentiel eskalering. Qatar har forbudt sine fly i at flyve over iransk luftrum, hvilket antyder regional bekymring for sikkerheden i området.

Politisk mobilisering i Israel: Israels premierminister Benjamin Netanyahu har indkaldt oppositionsledere til en hastende orientering og udelukket visse politiske fraktioner, hvilket indikerer situationens alvor og den sandsynlige forberedelse til militæraktion.

Militære forberedelser: Der forventes en umiddelbar israelsk militærreaktion rettet mod militære og strategiske mål i Iran. Forberedelserne inkluderer mulig anvendelse af luftrum over allierede nationer og strategiske beslutninger truffet på de højeste niveauer af den israelske regering.

Det er et kritisk øjeblik i de israelsk-iranske relationer, med betydelige militære og diplomatiske manøvrer, der indikerer en mulig eskalering til direkte konflikt.

Amerika
Biden har givet sin erklæring ang. angrebet:

Tidligere i dag lancerede Iran – og dets fuldmægtige, der opererer fra Yemen, Syrien og Irak – et hidtil uset luftangreb mod militære faciliteter i Israel. Jeg fordømmer disse angreb på det kraftigste.

Efter min anvisning, for at støtte forsvaret af Israel, flyttede det amerikanske militær fly og ballistiske missilforsvarsdestroyere til regionen i løbet af den sidste uge. Takket være disse indsættelser og vores servicemedlemmers ekstraordinære dygtighed hjalp vi Israel med at nedbryde næsten alle de indkommende droner og missiler.

Jeg har lige talt med premierminister Netanyahu for at bekræfte USAs jernbeklædte forpligtelse til Israels sikkerhed. Jeg fortalte ham, at Israel udviste en bemærkelsesværdig kapacitet til at forsvare sig mod og besejre selv hidtil usete angreb – og sendte en klar besked til sine fjender om, at de ikke effektivt kan true Israels sikkerhed.

I morgen vil jeg indkalde mine G7-ledere for at koordinere en forenet diplomatisk reaktion på Irans uforskammede angreb. Mit team vil engagere sig med deres kolleger i hele regionen. Og vi vil holde tæt kontakt med Israels ledere. Og selvom vi ikke har set angreb på vores styrker eller faciliteter i dag, vil vi forblive på vagt over for alle trusler og vil ikke tøve med at tage alle nødvendige skridt for at beskytte vores folk.3

Biden fokuserer udelukkende på en diplomatisk løsning. USA støtter udelukkende Israel i forsvarsøjemed, hvilket sender Iran et signal om at et koordineret angreb fra USA og Israel ikke er umiddelbart forestående.

1 "Iran told Turkey in advance of its operation against Israel, Turkish source says", Reurter, d. 14-04-2024"
2 "Many Iranian Missiles Failed to Launch or Crashed Before Striking Target, U.S. Officials Say", The Wall Steet Journal, d. 15-04-2024

3 "Statement from President Joe Biden on Iran’s Attacks against the State of Israel", The White House, 13-04-2024

  • Verden vil befri Palæstina
  • Over alt bliver kravet stillet, "befri Palæstina"
  • Med vrede mod Israel kræves et frit Palæstina
  • Israel er i gang!
  • Som en rodbehandling hos tandlægen, er Israel ved at befri Palæstina
  • De skal bare helt i bund i kanalerne
  • Når Hamas er væk, er Palæstina fri
Nyhedsoversigt for krigen i Israel:Debat: #43 Israel forrådt og Irans kiksede angreb.

Skriv kommentar

Navn*
E-mail* (vises ikke)
Kommentar*

Relaterede nyhedsblogs

Israel i krig 2023/24 [54];

Flere nyhedsblogs fra 2024