#44 Endetidens alliancer formes

Lagt på d. 16/04-24


Udskriv


Endetidens alliance - Magog (Rusland) og Persion (Iran) synes nu at forme sig i hast (se Ez. 38:2-6). Rusland og Iran har intensiveret deres strategiske partnerskab siden begyndelsen af Ruslands fulde invasion af Ukraine. Det har medført en udvidet alliance på flere teknologiske og militære fronter, gennem en række aftaler om våben- og teknologiudveksling, hvor Iran har leveret tusindvis af slagmarksdroner og missiler til Rusland. Disse våben spiller en central rolle i Ruslands fortsatte militære kampagne i Ukraine. Samtidig har Rusland forpligtet sig til at forsyne Iran med avanceret kampfly og luftforsvarsteknologi, herunder muligvis det berygtede S-400 luftforsvarssystem, der er kendt for sin evne til at detektere og ødelægge stealth-jagerfly.

Partnerskabet mellem de to nationer strækker sig også til fællesproduktion af militærteknologi. Rusland har påbegyndt produktionen af iransk-designede Shahed-136 droner på eget territorium, og de to lande har indledt samarbejde om udvikling af nye typer ubemandede luftfartøjer. Denne teknologioverførsel og fælles udvikling tyder på en forskydning fra et traditionelt patron-klient forhold til et mere ligeværdigt og strategisk partnerskab.

Denne styrkelse af militær kapacitet og teknologisk samarbejde rejser bekymringer hos internationale observatører, da det kan give Iran betydeligt forbedrede defensive og offensive kapaciteter. Dette gælder især i lyset af de spændinger, der findes mellem Iran og både USA og Israel, hvor Iran potentielt kan styrke sine forsvar mod fremtidige luftangreb.

Samtidig med at Rusland og Iran drager fordel af deres forstærkede samarbejde, øges den globale usikkerhed, hvilket kan tvinge andre nationer til at genoverveje deres sikkerhedsstrategier i regionen. Denne dynamik understreger behovet for nøje overvågning og muligvis nye tilgange til international diplomati og sikkerhedspolitik1.

Iran lukkede sine atomfaciliteter sidste søndag af "sikkerhedshensyn", fortæller FN's atomchef Rafael Grossi, der udtrykte bekymring over "muligheden" for et israelsk angreb på Irans atomsteder. Grossi refererede til de stigende spændinger mellem Israel og Iran, som mange frygter kan føre til en fuldskala krig mellem de to lande og potentielt sætte hele Mellemøsten i brand.

Israelske embedsmænd har lovet at svare igen på angrebet. Da Grossi blev spurgt om muligheden for, at Israel rammer Irans atomsteder, sagde han, "Vi er altid bekymrede for denne mulighed". Han opfordrede begge sider til at vise "ekstrem tilbageholdenhed".

En rapport offentliggjort sidste måned af Instituttet for Videnskab og International Sikkerhed hævdede, at Iran skrider frem med at bygge et atomsted dybt under jorden nær Natanz.

"Denne iranske facilitet til fremstilling af atomvåben kunne være uigennemtrængelig for israelske og måske endda amerikanske bomber", sagde Mark Dubowitz, administrerende direktør for Foundation for Defense of Democracies på det tidspunkt. "Tiden løber hurtigt ud, da Iran bevæger sig ind i en zone med nuklear immunitet, for at nægte regimet permanent brug af dette dødelige sted"2.

Irans præsident, Ebrahim Raisi, udtalte tirsdag, at Iran vil svare på enhver handling mod landets interesser, rapporterer den iranske studenter nyhedsagentur. Udtalelsen kom dagen efter, at Israel advarede om, at landet vil reagere på Teherans drone- og missilangreb i weekenden. "Vi erklærer kategorisk, at den mindste handling mod iranske interesser helt sikkert vil møde et alvorligt, omfattende og smertefuldt svar mod enhver gerningsmand", sagde Raisi under et møde med Qatars emir, Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani3.

USA og EU overvejer at indføre bredere sanktioner mod Irans missil- og droneprogram som svar på det islamiske republiks angreb på Israel, men Storbritannien og europæiske regeringer modstår pres for at betegne den elitære Revolutionsgarde som en terrororganisation.

En voksende flertal af EU-hovedstæder støtter de nye sanktioner, som vil målrette de iranske netværk, der forsyner Iran-støttede militante grupper i regionen. Janet Yellen, USA's finansminister, sagde tirsdag, at administrationen "ikke vil tøve med at arbejde sammen med vores allierede" for at bruge sanktioner til at forstyrre "den iranske regimes onde og destabiliserende aktivitet".

Men nogle europæiske embedsmænd er forsigtige med at eskalere spændingerne yderligere med tiltag, der målretter den såkaldte modstandsakse, som inkluderer Hizbollah i Libanon, Hamas i Gaza, Houthi-oprørerne i Yemen og irakiske militser.

Annalena Baerbock, Tysklands udenrigsminister, sagde, at EU allerede har indført sanktioner mod iranske militærforsyninger, der anvendes af Rusland i dets krig mod Ukraine. Hun tilføjede, at Tyskland, Frankrig og andre EU-partnere sent sidste år pressede på for at udvide omfanget af sanktionerne til andre typer missiler i Irans arsenal, "i betragtning af den måde Iran og dets stedfortrædere destabiliserer Mellemøsten".

De vestlige regeringer arbejder på et koordineret svar på Irans missil- og droneangreb mod Israel og vil drøfte deres muligheder på denne uges G7-møde for udenrigsministre i Italien. Selvom de er ivrige efter at fremstå som om de tager stærke forholdsregler, søger de også at nedtrappe regionale spændinger og undgå en fuldskala regional konflikt.

Diskussionerne forventes at fortsætte på et møde mellem EU-ledere i Bruxelles på onsdag. "Vi vil ikke øge spændingen", sagde en anden EU-diplomat. "Sanktioner ud over droner til at inkludere Revolutionsgarden er helt udelukket".

Christiane Hoffmann, talsperson for den tyske kansler Olaf Scholz, sagde: "Vi har allerede et meget omfattende sanktionsregime [mod Iran]. Vi vil nu konsultere med vores EU-partnere om, hvorvidt og i hvilken form sanktionerne kan skærpes yderligere"4.

Festivalsofre:
Omkring halvtreds overlevende fra massakren ved Nova Music Festival, som fandt sted den 7. oktober og blev ledet af Hamas, har begået selvmord, afslørede Guy Ben Shimon under en parlamentarisk høring.

Ben Shimon, selv en overlevende fra massakren, fortalte under høringen for statsrevisionskommissionen, at mange af hans venner, der overlevede angrebet, ikke har kunnet komme sig over deres oplevelser. "Der har været næsten 50 selvmord blandt Nova-overleverne. Dette tal, som var sandt for to måneder siden, kan være steget siden" sagde han.

Han beskrev, hvordan mange overlevende er blevet tvangsindlagt på grund af deres psykologiske tilstand, og mange, inklusive ham selv, har svært ved at komme ud af sengen. "Jeg er praktisk talt ude af stand til at gøre noget. Jeg måtte anskaffe en hund for at hjælpe mig i min daglige tilværelse", tilføjede han.

Under høringen blev der også rejst klager over de bureaukratiske vanskeligheder, som overleverne møder i forsøget på at få anerkendt deres posttraumatiske stress og modtage den nødvendige behandling. En anden overlevende, Naama Eitan, udtrykte frustration over at skulle bevise omfanget af sin traumatiske oplevelse gentagne gange for at få hjælp.

Ifølge en rapport blev 364 personer brutalt myrdet under angrebet på musikfestivalen, og siden den 7. oktober har 600.000 israelere ventet på psykologisk støtte. Det israelske sundhedsministerium har udtalt, at de ikke har nogen information eller statistik over påstandene om de 50 selvmord blandt overlevende5

Guddommelig indgriben i Israel?
I krigen der kommer, hvor Israel skal konfronteres med Rusland, Iran og deres omkringliggende lande, vil Gud gribe ind. Han siger:

Men på hin dag, når Gog overfalder Israels Land, lyder det fra den Herre HERREN, vil jeg give min Vrede Luft. I Nidkærhed, i glødende Vrede udtaler jeg det: Sandelig, på hin Dag skal et vældigt Jordskælv komme over Israels Land; for mit Åsyn skal Havets Fisk, Himmelens Fugle, Markens vilde Dyr og alt kryb på Jorden og alle Mennesker på Jordens Flade skælve, Bjergene skal styrte, Klippevæggene falde og hver Mur synke til Jord. Jeg nedkalder alle Rædsler over ham, lyder det fra den Herre HERREN; den enes Sværd skal rettes mod den anden; jeg går i Rette med ham med Pest og Blod, med Regnskyl og Haglsten; Ild og Svovl lader jeg regne over ham, hans Hobe og de mange Folkeslag, som følger ham. Jeg viser mig stor og hellig og giver mig til Kende for de mange Folks Øjne; og de skal kende, at jeg er HERREN. (Ez. 38:18-23)

I denne nyhed ses hvordan alliancerne styrkes, men når Gud griber ind, vil de vende sig mod hinanden. Og følgende vidnesbyrd lyder til at Gud allerede nu handler modsat med Israel, at Han forener deres interne samarbejde. Her en tekst fra Amir Tsaefatis Telegram-profil:

En israelsk videnskabsmand, der arbejder for sikkerhedssystemet og har en doktorgrad i fysik, skrev følgende ord til sin rabbiner i går:

"Jeg ønskede at dele noget med rabbineren, noget der er meget mere end en følelse. At der på Shabbat-natten skete noget her på skalaen af Det Røde Havs deling.

Jeg er doktor i fysik og har arbejdet flere år i forsvarsindustrien i Israel med projekter, der stadig er på forkant med staten Israel. Når jeg ser på, hvad der skete lørdag nat på et videnskabeligt niveau, kan det simpelthen ikke lade sig gøre. Alle, og jeg mener alle, handlede som én mand i samlet enhed."

Han fortsatte: "Sandsynligheden for, at alt fungerer, som det skal, findes ikke i komplekse systemer som de forsvarssystemer, der var i brug. De har aldrig, jeg mener aldrig, selv ud over staten Israel, blevet prøvet i realtid. Jeg tog en blyant og dykkede ned i beregningerne for at tjekke sandsynligheden for, at et sådant resultat ville materialisere sig.

Det store antal begivenheder, der skulle håndteres præcis på det rette tidspunkt, fordobler chancen for at lave en fejl.

Med al den højteknologi var forventningen, at der ville være et brud i forsvaret af Israels luftrum. Selv hvis vi opnåede 90% beskyttelse, ville det være et mirakel. Hvad der skete, var dog, at alle, jeg mener alle - piloterne, systemoperatørerne og teknologioperatørerne - handlede som én mand i ét øjeblik i total enhed. Hvis dette ikke er Guds værk, så ved jeg ikke længere, hvad et mirakel er."

Og doktoren undrer sig og tilføjer: "Dette er skarpere end sejren i Seksdageskrigen eller Uafhængighedskrigen. Der kan det forklares ifølge naturen. Redningen, der fandt sted for Israels folk på Shabbat-natten, er simpelthen umulig naturligt. Jeg tror, at dette mirakel reddede mange menneskers liv fra Israel. Hvis forsvarssystemet havde fejlet i at opfange en række krydsermissiler, ville resultatet have trukket os ind i en meget kompleks kampagne.

Jeg ville ikke vædde på, at det næste gang vil fungere sådan uden guddommelig overvågning. Det enkle bevis for det, jeg sagde, er, at lederne af sikkerhedsindustrierne, der udvikler og fremstiller disse systemer, garanterer ikke mere end 90% succes!

'Siden den dag I kom ud af Egyptens land har vi vist jer vidunderlige ting!' Glædelig helligdag!"

Sådan afsluttede han sine ord.6

Der er store begivenheder forude, hvor Satan raser som en brølende løve, men også en tid hvor Gud viser sig større. Måske Michael er ved at rejse sig for at værne Israels børn?

Til den Tid skal Mikael stå frem, den store fyrste, som værner dit Folks Sønner, og en Trængselstid kommer, som hidtil ikke har haft sin Mage, så længe der var Folkeslag til. Men på den Tid skal dit Folk frelses, alle, der er optegnet i Bogen. (Dan. 12:1)

1 Se mere i "Russian weapons help Iran harden defenses against Israeli airstrike", The Washington Post, d. 15-04-2024
2 Se mere i "Iran Closes Nuclear Sites Fearing Israeli Attack: IAEA Chief", Iran International, d. 16-04-2024
3 Se mere i "Iran says any action against its interests will get a severe response", Reuters, d. 16-04-2024
4 Se mere i "US and EU consider fresh sanctions against Iran after Israel attack", Financial Times, d. 16-04-2024
5 Se "Did 50 Nova festival survivors commit suicide? The shocking testimonial heard at the Knesset", i24 News, d. 16-04-2024
6 "Amir Tsarfati", Telegram, d. 16-04-2024

  • Verden vil befri Palæstina
  • Over alt bliver kravet stillet, "befri Palæstina"
  • Med vrede mod Israel kræves et frit Palæstina
  • Israel er i gang!
  • Som en rodbehandling hos tandlægen, er Israel ved at befri Palæstina
  • De skal bare helt i bund i kanalerne
  • Når Hamas er væk, er Palæstina fri
Nyhedsoversigt for krigen i Israel:Debat: #44 Endetidens alliancer formes

Skriv kommentar

Navn*
E-mail* (vises ikke)
Kommentar*

Relaterede nyhedsblogs

Israel i krig 2023/24 [54];

Flere nyhedsblogs fra 2024