FN: Klimaændringer kan true verdensfreden

Lagt på d. 21/07-11


Udskriv


Ændringerne af Jordens klima kan true verdensfreden. Sådan hedder det i en opsigtvækkende erklæring, som de 15 lande i FN's Sikkerhedsråd vedtog torsdag morgen efter langvarig og heftig debat.

Erklæringen er fremsat af Tyskland, som for tiden er formand for Sikkerhedsrådet, og ifølge landets FN-ambassadør, Peter Wittig, er der tale om et gennembrud.

Teksten fremhæver, at naturkatastrofer som den aktuelle tørke i Somalia forstærkes af global opvarmning. 10 millioner mennesker i Østafrika mangler mad, og to regioner i Somalia er erklæret i hungersnød.

Både Rusland og Kina slog sig i tøjret, men endte med at stemme for en svækket version af teksten. Den russiske FN-ambassadør, Aleksander Pankin, siger ifølge BBC, at han er skeptisk over for at sætte klimaforandringerne på Sikkerhedsrådets dagsorden.


Det lader til at klimaforandringer nu har tæret sig igennem til verdensmilitæret. FN's Sikkerhedsråd er ansvarlig for opretholdelsen af international fred og orden, hvilket effektueres igennem fredsbevarende operationer, etablering af internationale sanktioner, og i særlig grad ved brug af militær magt.

Hvad har klimaforandringer at gøre på denne krigsmaskines dagsorden? Det lader til (som forventet) at konceptet klimaforandringer, sammen med programmer som "Krig mod Terror", vil bruges som endnu en undskyldning for verdensordnens eskalerende magtudøvelse og kontrol.
Kilde: www.bt.dk


Debat: FN: Klimaændringer kan true verdensfreden

Skriv kommentar

Navn*
E-mail* (vises ikke)
Kommentar*

Relaterede nyhedsblogs

FN [36]; Klimaforandringer [178]; Kontrol [92]; Verdensordnen [157];

Flere nyhedsblogs fra 2011