Første sommerdag i oktober nogensinde

Lagt på d. 02/10-11


Udskriv


Overskrifter som denne, råber om forskeres uvidenhed såvel som uduelighed. Hvor ved de det fra? Alt sammen er religiøse bestemmelser, der er fastsat for at kunne give jorden en alder, der flytter eventyret om oprindelse til et land langt, langt borte, som mange eventyr siger: "Der var en gang, i et land langt, langt borte". Hvem kan forholde sig til verden for milliarder af år siden? Kys frøen og den bliver til en prins... - med tiden.

For ca. 4.357 år siden, blev verden oversvømmet, en begivenhed der eksisterer i fortællinger hos alle folkeslag, og måden hvorpå verden så ud inden denne syndflod, kaldes i videnskabens eventyr for den forhistoriske verden... "i et land langt, langt borte". Verden før syndfloden, er uigenkendelig for os. Atmosfæren, landjorden, havet osv., har været fuldstændig anderledes. Der er ingen mulig måde hvorpå der kan stadfæstes at d. 1. oktober 2011 var den første "sommerdag" nogensinde på det tidspunkt. Og sommerdag er jo kun et udtryk for temperatur og ikke dato - måske skal den forståelse laves om, i stedet for at kalde efterår for sommer.

Der findes masser af artikler om fund i rav - hvilket var ideen Jurasic Park blev bygget på. Man har ikke kun fundet insekter i rav, men også luftbobler der er blevet fanget i ravet. Der er rigtig mange sider på nettet, hvor dem, der tror på skabelse selvfølgelig fortæller om dette, for det er et bevis for at videnskaben har en ufattelig stor blind vinkel i sin "forskning".

Jeg har valgt at tage en kilde der intet har med Gud at gøre, eller Hans skabelse af verden, for at der ikke kan siges at jeg læner mig op af religiøs overbevisning. Denne kilde er bl.a. Times Magazine, der i november 1987 udgav en artikel kaldt: "Science: Putting On Ancient Airs" (oversat - nogenlunde "Videnskab: At Sætte Fortidens Luft På"). Her skrives der bl.a.:

Det lader til at dinosaurer kan have trukket vejret lettere end vi gør. For på et møde ved Geological Society of America i Phoenix sidste uge, chokerede to forskere sine kolleger ved at rapportere at for 80 millioner år siden, indeholdt jordens atmosfære omkring 50% mere ilt end det gør nu. Geokemikere Gary Landis fra US Geological Survey og Robert Berner fra Yale, fandt frem til deres overraskende konklusion efter en analyse af små luftbobler fanget i stumper af rav, aldret og størknet harpiks af nåletræer. De lagde rav ind i et vakuumkammer, åbnede det for at lade den gamle luft slippe ud. De fandt at det var 32% ilt, sammenlignet med 21% i den moderne atmosfære.1


En anden artikel fortæller at:

Kuldioxid koncentrationen i atmosfæren har aldrig været større end få tiendedele af en procent...Men de høje niveauer i rav, leder han til at tro at mikrobe respiration forvandlede ilt til kuldioxid.2


Det betyder at der også var meget mere CO2 i luften dengang. Det er ikke nogen overraskelse for dem, der tør lytte til skabelsens historie og fysiske vidnesbyrd. Tretten år senere bliver det bekræftet i "New Scientist", at:

En iltrig atmosfære tillod gigantiske insekter at vokse for 300 millioner år siden. Guldsmede med et vingespænd på op til 70 centimeter, trivedes i Karbon perioden. Forskere havde i lang tid haft en mistanke om at de store insekter og frodige skove havde brug for mere luft end niveauet på 21 procent fundet i dagens atmosfære.

Planter og liv i havet optager fortrinsvist visse isotoper af kulstof og svovl og deres absorbering ændrer sig som koncentrationen af luft stiger (Science, vol 287, p 1630). Analyse af disse isotoper i gamle klipper viser, at iltindholdet i atmosfæren kulminerede på 35 procent mellem 350 og 250 millioner år siden, siger Robert Berner fra Yale University i New Haven, Connecticut3


Kloden har set helt anderledes ud, så meget mere anderledes end vi kan forstå - og endnu mere anderledes en man kan begribe med "videnskabens" anti-historiske briller på. Der er verdenen før og efter syndfloden. Dyr og mennesker levede længere før syndfloden, hvilket dels bevises i Bibelens opremsning af generationerne, men også i arkæologiske fund af kæmpe store dyr - som eks. knoglerne fra en kæmpe kamel, der i 2006 blev fundet i Palmyra regionen4 (Syrien). Menneskets levealder var før syndfloden op til over 900 år, mod nutidens maksimum ca. 120 år.

Der er endnu ikke bevist at CO2 er skyld i - ikke blot global opvarmning, men klimaændringer. Det er en teori, der er forkert. Mere CO2 i luften vil få livet til at blomstre på jorden - læs evt. Katie Morris' udtalelse i nyhedsbloggen Der har været palmer ved Nordpolen. I "videnskabens" eventyr, i den forhistoriske tid, fandtes mennesket ikke, og der var mere ilt og CO2 i luften den gang. Hvorfor skulle vi pludselig være så bange for den livgivende gas? Hvorfor skulle vi bekymre os om en varm dag i oktober? Lad os nyde det, så længe det varer!

Referencer1 "Science: Putting On Ancient Airs", Time Magazine, 09-11-1987

2 "Amber yields samples of ancient air", findarticles.com, 07-11-1987

3 "Bug breath", New Scientist, 11-03-2000, udgave 2229

4 "Opdagelse: Kamel så stor som en elefant", jp.dk, d. 09-10-2006

Kilde: www.b.dk


Debat: Første sommerdag i oktober nogensinde

Skriv kommentar

Navn*
E-mail* (vises ikke)
Kommentar*

Relaterede nyhedsblogs

Klimaforandringer [179]; Naturlig klima [40]; Oldtiden [5];

Flere nyhedsblogs fra 2011