Forskning: Genfødte kristne har mindre hjerner

Lagt på d. 28/05-11


Udskriv


Når man hører om forskningsresultater af forskellig art, skal man ikke lade sig bedrage af ordet resultat, som værende bevis. Forskningsprojekter rækker ikke længere end forskernes forståelse og ideer på forskningens tidspunkt, og siden videnskaben har sluppet sandhedens søjle som videnskaben startede hos, nemlig Skaberen, så har den taget fejl så ofte.

Nu forlyder det at:

Hjerne-scanninger viser, at konvertitter og genfødte kristne har mindre hjerner end almindelige protestanter...Ifølge forskerne, der blandt andet er tilknyttet Duke Universitet, viste scanningerne, at almindelige protestanter havde målbart større hjerner end især konvertitter, personer uden religiøs tilknytning og såkaldte genfødte kristne, "Born again"-kristne, der var blevet troende efter vækkelseslignende oplevelser...Alle scanninger blev foretaget på personer, der var ældre end 58 år. På dette tidspunkt mindskes hjernen hos alle mennesker, men hos konvertitter, genfødte kristne og katolikker var den såkaldte hippocampus mindre end hos protestanter.

Hippocampus er den del af hjernen, der styrer indlæring og hukommelse


Det er anatomisk betinget, at kvinder har mindre hjerner end mænd, men gør det kvinder mere glemsomme og langsomme til indlæring? Dværge har mindre hjerner end almindelige mennesker, men stiller det dem dårligere hukommelses- og indlæringsmæssigt? Klart at det ikke gør. Kunne det være at videnskabens forståelse af hjernen er for begrænset, til at kunne gøre sådanne studier? Jeg er ikke i tvivl.

"Videnskaben" bygger på teorier, der som en pilrådden struktur tjener som fundament for yderligere teorier, og hele videnskabens astronomiske bygværk falder fuldstændig sammen, når Skaberen igen trækkes ind i ligningerne. Lignende studier er tidligere gjort. Har evolutionister større eller mindre hjerner end andre? Har irske folk mindre hjerner end engelske? Har vegetarer mindre hjerner end kødædere?

Sagen er, at hjernestørrelse intet har med intelligens at gøre. I så fald skulle kaskelothvalen, med sin 7,8 kg hjerne, være over fem gange så kloge som mennesker, hvis hjerne vejer mellem 1-1,5 kg. Forskning af denne type er direkte latterlig.
Kilde: www.kristeligt-dagblad.dk


Debat: Forskning: Genfødte kristne har mindre hjerner

Skriv kommentar

Navn*
E-mail* (vises ikke)
Kommentar*

Relaterede nyhedsblogs

Videnskab [53];

Flere nyhedsblogs fra 2011