Verdens ældste vingård fundet

Lagt på d. 05/06-11


Udskriv


Efter Bibelens tidsregning, er det nu 4.359 år siden syndfloden skyllede over kloden. Bibelen som historisk kilde fortæller at "Noa var Agerdyrker og den første, der plantede en Vingård" (1. Mos. 9:20).

Da syndflodens vand, som var kommet op af jorden, og ned fra oven (1. Mos. 8:2) var fordampet og vendt tilbage til jorden og samlet i havene, strandede Noas ark på Ararats bjerge (1. Mos. 8:4). Ararats bjerge er en kæmpe bjergkæde ved Tyrkiet, og som set på kortet her, kan afstanden mellem arken og Noas vingård have været ganske kort.Læs nu følgende:

En vindruepresser, flere gæringskrukker og en kop, som sandsynligvis blev brugt til at prøvesmage den nybryggede vin med.

Verdens ældste vingård er blevet udgravet i en fjerntliggende hule i de armenske bjerge, og ifølge Gregory Areshian fra the University of California, der har stået for en del af udgravningen, er remedierne mere end 6.100 år gamle... I hulen fandt arkæologerne ligeledes et større bassin, som højst sandsynligt blev brugt, når vinbønderne skulle trampe saften ud af druerne med deres fødder. Derudover blev der også fundet flere, forstenede vindruekerner, som skulle stamme fra en druetype, der stadigvæk bliver brugt i dag.

De nye fund underbygger ligeledes en ældre teori om, at det var de gamle armeniere, der først begyndte at brygge vin for mere end 6000 år siden. Produktionen spredte sig dernæst til middelhavsområdet, hvor de lokale bønder tog den til sig.


Interessant. Meget peger på at Noas ark er fundet - senest af et kinesisk hold1. Har man nu også fundet hans vingård? "Videnskabens" dateringsmetoder er meget ustabile, og kan snildt skyde 1.741 år forkert over en årrække på ca. 4.300 år. Lader Gud stenene tale (Luk. 19:40) her lige før Jesu profeti "ligesom i Noas dage, således skal det gå ved Menneskesønnens komme" (Matt. 24:37) går i opfyldelse?

1 Se mere her "NoahsArkSearch.net", Noah's Ark Ministries International (NAMI)
Kilde: kpn.dk


Debat: Verdens ældste vingård fundet

Skriv kommentar

Navn*
E-mail* (vises ikke)
Kommentar*

Relaterede nyhedsblogs

Arkæologi [10]; Tidens ende [78];

Flere nyhedsblogs fra 2011